מניות הטכנולוגיה רושמות ירידות בוול סטריט בהובלת מניות השבבים. מדד המוליכים למחצה רושם ירידה של כ-3.3% על רקע חולשה במניות הכבדות בענף - אינטל ואפלייד מטריאלס. מניות הפיננסים והנפט רושמות עליות נאות.
חדשות מעודדות ברמת המקרו: מספר ההזמנות למוצרים בני קיימא זינק בארה"ב בחודש ביולי ב-8.7%. היתה זו העלייה החדה ביותר מאז אוקטובר 2001 - הרבה מעל לתחזיות הכלכלנים שעמדו על עלייה צנועה של 1.4%. ביוני, לשם השוואה, נרשמה ירידה של 4.5% במספר ההזמנות.
אינטל , חברת השבבים הגדולה בעולם, דיווחה היום על ציפייה לגידול צנוע ברווחיה ברבעון השלישי בהשוואה לרבעון הקודם. "אנו רואים צמיחה צנועה בשורה התחתונה ברבעון השלישי בהשוואה לרבעון השני", אמר מנכ"ל אינטל, קרייג בארט, במהלך מסיבת עיתונאים. למרות הצמיחה הצפויה יורדת מניית החברה ב-3%; אפלייד מטריאלס רושמת ירידה דומה, ושתי המניות הכבדות מושכות את מדד המוליכים למחצה לירידה של3.3%.
מניות הפיננסים עולות, למרות שבית ההשקעות UBS ורבורג קיצץ תחזיות למספר חברות השקעות מובילות. בית ההשקעות קיצץ את תחזיות הרווח של מריל לינץ' לשנת 2002 מ-2.86 דולר למניה ל-2.8 דולר; את תחזיות ליהמן ברדרס (סימול LEH) קיצץ ל-4.15 דולר מתחזית של 4.3 דולר למניה; ואת תחזיות מורגן סטנלי ל-2.95 דולר למניה מתחזית של 3.07 דולר. מריל עולה ב-2% על אף הורדת התחזיות, ליהמן עולה בשיעור דומה ומורגן סטנלי מתחזקת ב-1.7%.
TRW (סימול TRW), יצרנית מערכות בטחוניות, נמצאת בשלבים מתקדמים של מו"מ למכירת חטיבת חלקי הרכב שלה לשתי חברות השקעות פרטיות תמורת 5 מיליארד דולר. הרוכשות הפוטנציאליות הן בלאקסטון וקרלייל. מניות TRW עולות ב-2.5%.
עליות חדות נרשמות במניות הנפט לאחר שמחירי הנפט עלו לשיא של 11 חודשים בעקבות התבטאות לוחמנית של סגן נשיא ארה"ב. החוזים על הברנט לאוקטובר עלו ב-3.5% למחיר של 27.92 דולר לחבית. במסחר בבורסת הסחורות של ניו יורק אמש נרשמה עלייה של 2.3% בחוזים על הנפט הגולמי לאוקטובר. מניות שברון עולות ב-2.3%; BP רושמת עלייה של 2%.
וול סטריט: מדד המוליכים למחצה יורד ב-3.3% בעקבות מניות אפלייד מטריאלס ואינטל
יהודה שויצר
27.8.2002 / 23:07
