הדולר ממשיך לרדת זה היום השני ברציפות מול המטבעות הזרים. החששות כי נתונים כלכליים שיתפרסמו היום ומחר יראו כי צמיחת כלכלת ארה"ב מועדת להאטה - הובילו לירידות במטבע. לחולשה תרמו גם ירידות בבורסות וול סטריט. הדולר נסחר ב-117.90 ין לעומת 118.88 ין אמש. היורו נסחר ב-98.25 סנט לעומת 97.85 סנט אמש.
מדד בטחון הצרכנים לאוגוסט, שפורסם ביום שלישי, הצביע על ירידה לא צפויה בבטחונם של הצרכנים בארה"ב באוגוסט. מחר (שישי) יתפרסם מדד נוסף הקשור לבטחון הצרכנים, זה של אוניברסיטת מישיגן, והוא צפוי להצביע על ירידה לרמה של 88 בחודש אוגוסט. היום גם צפויים להתפרסם נתוני התמ"ג המתוקנים לרבעון השני. לפי נתונים ראשוניים צמחה כלכלת ארה"ב בקצב מואט של 1.1%.
שינוי בכיוון המדדים בוול סטריט, לאחר חודש של עליות, עשוי להבריח מחדש את המשקיעים שחזרו לבורסות בתקווה כי השפל מאחוריהם. חששות מעימות צבאי בעיראק העיקו אף הם על הדולר.
במסחר מול מטבעות אחרים: הדולר נחלש מול הפרנק השוויצי ל-1.4963 פ"ש לעומת 1.5019 פ"ש אמש. מול הליש"ט נסוג ל-1.5369 דולר לליש"ט לעומת 1.5329 דולר לליש"ט אמש.
הדולר נחלש מול המטבעות הזרים בעקבות חשש מנתונים כלכליים חלשים מארה"ב
דפנה מאור
29.8.2002 / 8:32
