ישראל חולקת את המקום ה-18 והמחמיא ברשימת המדינות ההפחות מושחתות בעולם עם גרמניה, ברשימה של 102 מדינות שדורגו בסקר שערך ארגון Transparency International . המדינה המושחתת ביותר, במקום ה-102, היתה בנגלדש, והמדינה הפחות מושחתת היתה פינלנד. עם זאת, השחיתות העולמית הולכת וגדלה, מזהירה קבוצת טרנספרנסי.
בסקר שנערך השנה בקרב אנשי עסקים בעולם, קיבלו 70 מתוך 102 מדינות (68%) ציון של פחות מחמש מתוך 10 נקודות אפשריות. בשנה שעברה רק 60% מהמדינות שנבדקו קיבלו ציונים כה נמוכים. ציונה של ישראל היה 7.3, לעומת ציון של 9.7 שקיבלה המובילה פינלנד. ארה"ב, לשם השוואה, דורגה במקום ה-16 עם ציון של 7.7.
באופן מכריע, המדינות המדורגות בראש סולם היושר הן אירופיות ומערביות בתרבותן: פינלנד, דנמרק, ניו זילנד, איסלנד, שוודיה, קנדה, לוקסמבורג, הולנד, ובריטניה. ממדינות אסיה רק סינגפור הצליחה להסתנן לעשרת הגדולות, ואין מדינות אפריקאיות ב-20 המובילות. תחתית הרשימה מכילה בעיקר מדינות עולם שלישי: בנגלדש, ניגריה, פרגוואיי, מדגסקר, אנגולה, קניה, אינדונזיה, אזרבייג'אן, אוגנדה ומולדובה הן הגרועות ביותר בסולם השחיתות, לפי הסקר.
מדד השחיתות (Corruption Perceptions Index) מדרג ארצות בהתאם למידת השחיתות הנתפשת הקיימת בקרב פוליטיקאים ואנשי ממשל. המדד מורכב מ-15 סקרים שונים, מתשעה מוסדות עצמאיים המבצעים מחקר בקרב אנשי עסקים, אנליסטים ותושבים. השחיתות, על פי מדד זה, מוגדרת כניצול לרעה של משרות ציבוריות להשגת טובת הנאה פרטית, כמו נטילת שוחד על ידי פקידי ציבור. אין הבחנה בין פקידות ציבורית לבין פוליטיקאים נבחרים בסקר.
