וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יעקב שחר: הפניקס תבחן השקעות נוספות במשק הישראלי ובשוק ההון

אמיר טייג

3.9.2002 / 16:52

"הפניקס תהווה פלטפורמה חשובה להשקעות בתחומים נוספים", אומר יעקב שחר, מבעליה החדשים של חברת הביטוח השלישית בגודלה בארץ



"הפניקס תרחיב פעילותה ותבחן השקעות נוספות במשק הישראלי ובשוק ההון", כך אמר אתמול יעקב שחר, מבעליה החדשים של קבוצת הפניקס באירוע לציון החלפת הבעלות בחברת הביטוח השלישית בגודלה בישראל. עוד אומר שחר כי "הפניקס מהווה פלטפורמה חשובה להשקעות בתחומים נוספים". יש לציין כי לפניקס פעילות בתחום שוק ההון, באמצעות החברה הבת, עטרות.



בעסקת הפניקס, מכרה משפחת חכמי את גרעין השליטה בחברת הביטוח - 57.7% - לקבוצת מאיר, בראשותם של יעקב שחר וישראל קז, תמורת 314 מיליון דולר. זאת, לפי שווי חברה של כ-540 מיליון דולר - יותר מכי 2 משווי השוק של החברה בזמן חתימת העסקה. עסקת הפניקס היא אחת העסקות הגדולות בענף הביטוח בשנים האחרונות, והיא גובשה לאחר יותר משנה של משא ומתן.



חברות הביטוח בעולם חוברות בשנים האחרונות לחברות הפיננסיות והבנקים, בעיקר לאחר שהחוק שמנע זאת בארה"ב, הוסר לפני מספר שנים. מאז התבצעו מספר מיזוגי ענק בין חברות ביטוח ובין בנקים מסחריים ובנקי השקעות. מגמה זו עדיין לא הגיעה לישראל וכל ניסיון למיזוג או לשיתוף פעולה בין אחד הבנקים הגדולים ובין חברת ביטוח נתקל בהתנגדות מצד הרשויות.



יש לציין כי מגדל ביטוח , חברת הביטוח הגדולה בישראל, מחזיקה כ-9.5% ממניות בנק לאומי , אך לא קיבלה אישור מהמפקח על הבנקים להגדיל אחזקותיה מעל שיעור זה. מאחר שהמפקח לא יאשר לחברות הביטוח להיכנס בטווח המיידי לתחומי הבנקאות, עוסקות חברות הביטוח בהיערכות לקראת אישור עתידי שכזה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully