וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אסיפת הפניקס תתכנס לאשר את תנאי הפרישה של יוסי חכמי בסך 17.1 מ' ש'

שלומי שפר

17.9.2002 / 10:10

האסיפה תתבקש לאשר לחכמי מענק פרישה של 8 מ' ש' וכן פדיון פוליסת ביטוח מנהלים בסך 9.1 מ' ש'; שלמה אליהו, המחזיק בכ-38% ממניות הפניקס, יכול לסכל את תנאי הפרישה המפליגים



חברת הביטוח הפניקס הישראלי תכנס אסיפת בעלי מניות ב-9 באוקטובר 2002, כדי לאשר את תנאי הפרישה של היו"ר והבעלים הקודם של החברה, יוסי חכמי. האסיפה תתבקש לאשר לחכמי מענק פרישה של 8 מיליון שקל וכן פדיון פוליסת ביטוח מנהלים בסך 9.1 מיליון שקל.



איש הביטוח שלמה אליהו, המחזיק בכ-38% ממניות הפניקס, יכול לסכל את תנאי הפרישה המפליגים. כשאושרו התנאים לראשונה, היה חכמי עדיין בעל שליטה בחברה, והחוק דורש כי ההחלטה תאושר בידי לפחות שליש מבעלי המניות שאינם בעלי עניין בעסקה.



כשרכשה קבוצת מאיר לפני כמה חודשים מידי חכמי את הבעלות (58%) בהפניקס, התחייבה בפניו כי תפעל להעביר תנאים אלה בדירקטוריון החברה. לפיכך, סירוב של אליהו לאשר את התנאים יתפרש כפתיחת חזית נגד הבעלים החדשים של החברה.



לאורך השנים ניהל אליהו מאבקים משפטיים עם קבוצת חכמי, דבר שעירער את היחסים בין הקבוצות והותיר את אליהו מחוץ להליך קבלת ההחלטות בחברה. כעת ההערכות הן כי אליהו ירצה לפתוח דף חדש עם קבוצת מאיר. עם זאת באחרונה דווח כי אליהו נעלב מכך שלא הוזמן לטקס חילופי בעלי החברה שנערך לפני כעשרה ימים בתל אביב.ימים בתל אביב.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully