וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אירופה: מניות הנפט מושכות לעליות: BP מתחזקת ב-3.3%

יהודה שויצר

23.9.2002 / 12:25

UPC, מפעילת הכבלים הגדולה באירופה, יורדת ב-14%; אלקטל יורדת בכ-3% לאחר הורדת תחזיות; חברת הביטוח מיוניק רה נופלת בכ-5%



עליות חדות במניות הנפט שולחות את בורסות אירופה לעלייה בפתיחת שבוע המסחר. בלונדון עולה מדד ה-FTSE ב-0.8%. בפאריס רושם מדד ה-CAC 40 עלייה של מחצית האחוז.



מניות הנפט מזנקות לאחר שמחירי הנפט האמירו לשיא של 19 חודשים על רקע דיווח כי עיראק לא תאפשר לאו"ם להציב לה תנאים חדשים בכל הקשור לפיקוח על הנשק. על פי הערכות, אם עיראק תציב מגבלות על פקחי הנשק, תיסלל הדרך להכרה בינלאומית במתקפה אמריקאית על שלטונו של סדאם חוסיין בעיראק. נוכח מצב זה האמירו מחירי חוזי הנפט לנובמבר ל-30.36 דולר, והשלימו עלייה של 54% מתחילת השנה. BP אמוקו רושמת עלייה של 3.3%; של מתחזקת ב-2.2%.



UPC, מפעילת הכבלים הגדולה באירופה, יורדת ב-14%. היום הוא המועד האחרון של החברה לתשלום חובותיה. הבנקים הנושים דחו את התאריך האחרון לתשלום החוב להיום לאחר מספר פעמים בהן ניתנה ארכה לחברה. UPC, המושקעת בתבל הישראלית, צברה חוב של 10 מיליארד יורו בעקבות מסע רכישות שאפתני ומספר שדרוגים יקרים של הרשתות שלה.



חברת הביטוח מיוניק רה נופלת בכ-5% לאחר שבית ההשקעות סלומון סמית ברני קיצץ את המלצתו לחברה ל"תשואת חסר", מהמלצת "תשואת שוק".



אלקטל יורדת בכ-3% לאחר שבית ההשקעות קרדי סוויס הוריד המלצתו לחברה וקיצץ את תחזיות ההכנסות לחברה ל-2002-2003. בנק ההשקעות הוריד את תחזיות ההכנסות לשנת 2002 ב-2.5% וב-2.8% לשנת 2003. עוד מעריך הבנק כי החברה תרשום הפסד של 1.71 יורו למניה, לעומת תחזיות להפסד של 1.21 ב-2003.



מרקוני, מתחרתה של אלקטל, יורדת ב-5%; נוקיה מאבדת 1.5%.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully