נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו היום מעידים על המשך מגמת צמצום היצוא לארצות האיחוד האירופי. מהנתונים עולה כי בארבעת החודשים האחרונים הצטמצם היצוא לארצות אלו ב-8.3% (בשיעור שנתי), לאחר עלייה של 2% בחודשים פברואר-אפריל. מנגד, עלייה של 1.7% (בשיעור שנתי) נרשמה ביבוא מארצות האיחוד האירופי בחמשת החודשים האחרונים.
נתוני המגמה מצביעים על האצה בקצב הירידה ביבוא הסחורות מארה"ב ל-13.1% (בשיעור שנתי) בארבעת החודשים האחרונים, בהמשך לירידה של 5.4% בחודשים אפריל-מאי. עם זאת היצוא לארה"ב עלה ב-2.8% (בשיעור שנתי) בשלושת החודשים האחרונים.
האטה בקצב הגידול של היבוא נרשמה גם מיתר ארצות העולם (בעיקר מארצות אסיה). היבוא מיתר ארצות העולם עלה ב-9.4% בשיעור שנתי בחודשיים האחרונים, לעומת עלייה של 15.7% בחודשים אפריל-יולי. היצוא ליתר ארצות העולם ירד מתחילת השנה ב-8.5%.
מנתוני הלמ"ס עולה כי יבוא הסחורות הסתכם בתשעת החודשים הראשונים של השנה ב-19.3 מיליארד דולר, לעומת יצוא של 13.8 מיליארד דולר, כך שהגירעון המסחרי בתקופה זו עומד על 5.5 מיליארד שקל.
הלמ"ס: צניחה של 8.3% ביצוא לארצות האיחוד האירופי בארבעת החודשים האחרונים
ליאור כגן
17.10.2002 / 11:40