"בריחת הציבור מקופות הגמל, קרנות ההשתלמות וקרנות הנאמנות עלולה להימשך גם בשבועות הקרובים ובכך להביא באופן עקיף ללחץ שלילי נוסף על שוק המניות", כך כותבים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית. בחודש האחרון דיווחו קופות הגמל על תשואות שליליות של כ-8%-9% מתחילת השנה, מה שגורם לחלק מהחוסכים לפדות את כספם.
בבנק הפועלים מעריכים כי התשואות הגבוהות היסטורית בשוק איגרות החוב עשויות להישאר ברמות אלה גם בשבועות הקרובים, ולשמש השקעה אלטרנטיווית לשוק המניות ברמות סיכון נמוכות מאוד. במקביל, מציינים כלכלני הבנק, כי האומדנים הכלכליים שפורסמו, המדד הגבוה של ספטמבר ועליית ציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון, מצביעים על עומק המיתון ועל התרחקות מתוואי של ירידת ריבית.
הריבית הגבוהה שלהערכת כלכלני בנק הפועלים לא תרד בתקופה הקרובה, יוצרת אפיקי השקעה אלטרנטיוויים (כגון שוק האג"ח, פקדונות בשקלים ותוכניות חיסכון) המסיתים את ציבור המשקיעים ממניות. בבנק מעריכים כי במידה ושער הדולר יטפס לכיוון ה-5 שקלים הנגיד יחזור ויעלה את הריבית (כפי שעשה ביוני 2002) ויעלה את פערי הריבית בין הארץ לחו"ל, שילחצו מטה את שער הדולר.
כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם כי ברמת חוסר הוודאות הגבוה, וללא התאוששות משמעותית במחזורי המסחר, ההשקעה בבורסה אינה מתאימה למשקיע הסולידי.
בנק הפועלים: בריחת הציבור מקופות הגמל וקרנות הנאמנות עלולה להימשך ולהעיב על שוק המניות
ליאור כגן
18.10.2002 / 9:35