החקירה שמנהלת רשות ניירות ערך האמריקאית כנגד חברת ציוד התקשורת לוסנט עלולה לסבך את שר האוצר האמריקאי פול אוניל. הרשות מנסה בין היתר לקבוע האם חברי מועצת המנהלים של החברה בעבר ובהווה, לרבות אוניל, ידעו על עבירות חשבונאיות כלשהן בשעת התרחשותן, כך מדווח "וול סטריט ג'ורנל".
העיתון מדווח שהחקירה המתנהלת כנגד לוסנט, עליה דיווח אתמול "יו.אס.איי טודיי", תהיה מקיפה מהצפוי ועשויה לכלול מניפולציות אפשריות של דו"חות הרווח שאירעו עוד באמצע שנות ה-90.
החוקרים מגלים, לדברי העיתון, עניין מיוחד בתפקידה של ועדת הביקורת החשבונאית של החברה, בה כיהן פול אוניל. אוניל סירב לענות לשאלות שהפנה לעברו הג'ורנל, אך דוברת מטעמו אמרה לנציגי העיתון שהיא אינה יודעת דבר על חקירה שמנהלת רשות ניירות ערך כנגד ועדת הביקורת החשבונאית ושזו פעלה כיאות במהלך כהונתו של אוניל.
אוניל הצטרף למועצת המנהלים של לוסנט ב-1996 ופרש ממנה בשנת 2000, על מנת להצטרף לקבינט שהקים הנשיא ג'ורג' בוש.
בכירי החברה טוענים שאינם יודעים כלל על הרחבת החקירה ושאין בה כל חדש. לפני שנתיים התריעה לוסנט בפני רשות ני"ע על בעיות חשבונאיות שגילתה בדיווח לשנת הכספים 2000. כתוצאה מכך, תיקנה את תוצאותיה בדיעבד והורידה את דיווח הרווח ב-679 מיליון דולר בשל עסקות שנרשמו בצורה לא נאותה.
חוקרי הרשות חוקרים, לדברי הג'ורנל, האם לוסנט ניפחה את רווחיה החל מ-1996, אז פוצלה מחברת התקשורת AT&T. החקירה מנסה לבדוק גם האם מנהלי החברה ב-1999 ו-2000 סיפקו למשקיעים ולאנליסטים תחזיות מכירות חרף ידיעתם שלא יוכלו לעמוד בהן.
העיתון מדווח גם שחוקרי הרשות בוחנים את האפשרות שלוסנט ניפחה את הוצאות הארגון מחדש בנות 2.6 מיליארד הדולר אותן רשמה ב-1995 קודם לפיצולה מ-AT&T. מהלך זה היה עשוי לסייע בידי החברה ליצירת מאגרים שסייעו לטייח דו"חות רווח מאוחרים יותר.
לפי הדיווח שהופיע אתמול בעיתון, צפויה לוסנט לקבל בימים הקרובים הודעת וולס, שבדרך כלל גוררת בעקבותיה תביעה אזרחית.
לוסנט, אחת מיצרניות ציוד הטלקום הגדולות בעולם, נקלעה לקשיים עסקיים בעקבות המשבר בענף הטלקום. סדרה של אזהרות רווח והפסדי ענק זיעזעה את החברה בשנת 2001 והובילה את החברה להחלפת המנכ"ל וקיצוצים מאסיוויים בכוח אדם והוצאות. למרות כל זאת, רשמה לוסנט ברבעון השלישי הפסד, העשירי ברציפות עבורה. בשנה שהסתיימה ב-30 בספטמבר צברה לוסנט הפסדים של 12 מיליארד דולר.
שר האוצר האמריקאי, פול אוניל, עלול להיחקר בחשד שידע על ניפוח רווחים ממושך בלוסנט
רן דוידוב
1.11.2002 / 19:25