הזמנות מבתי חרושת בארה"ב רשמו ירידה של 2.3% בחודש ספטמבר, כך דיווחה ממשלת ארה"ב. היתה זו הירידה השלישית בארבעת החודשים האחרונים, אולם היא היתה מתונה מתחזיות שצפו ירידה של 3%. בניכוי סעיף התחבורה, נרשמה עלייה של 0.6% בהזמנות. הדולר נסחר ללא שינוי מול היורו, ב-99.44 סנט ליורו; הין נחלש מעט ל-122.46 ין לדולר.
ירידה של 2.3% הביאה את היקף ההזמנות מבתי חרושת ל-318.1 מיליארד דולר בספטמבר, לאחר ירידה של 0.4% באוגוסט. נתונים אלה מצטרפים לדיווח על ירידה של 4.9% בהזמנות למוצרים בני קיימא, המהווים חצי מהכמות המדווחת בהזמנות בתי חרושת. נפילה של 46.3% נרשמה בהזמנות למטוסים אזרחיים, בעקבות מצבו הקשה של הענף.
על הנסיגה בפעילות במגזר הייצור מעידה ירידה של 0.4% בספטמבר בהזמנות למכונות וציוד תעשייתי.
הזמנות לציוד עתיר הון שלא בתחום הבטחוני ירדו ב-4.3% בספטמבר. הזמנות לציוד מתכלה, כמו חומרי גלם כימיים, תרופות ונייר, עלו ב-0.9% בספטמבר.
ירידה מתונה מהצפוי בהזמנות לבתי חרושת בארה"ב בספטמבר
דפנה מאור
4.11.2002 / 17:30