ענקית הבילינג אמדוקס הצליחה לעמוד היום בתחזיות המוקדמות שנתנה בסיום הרבעון הקודם ודיווחה על הכנסות של 355.5 מיליון דולר לרבעון הפיסקלי הרביעי שלה שהסתיים ב-30 בספטמבר. החברה צפתה לדווח על הכנסות בטווח של 350-360 מיליון דולר וההכנסות של היום הצליחו לעלות על תחזית האנליסטים הממוצעת בוול סטריט, שחזתה הכנסות של 347 מיליון דולר.
הכנסות רבעוניות אלו מייצגות ירידה של 6.5% מהרבעון הקודם (380 מיליון דולר) ושל 14.5% מהתקופה המקבילה, אז דיווחה החברה על הכנסות של 415.4 מיליון דולר. לפני שנה עוד יכולה היתה אמדוקס להתגאות בכך שנותרה בין המעטות שלא פירסמו אז אזהרה לקראת פרסום התוצאות הרבעוניות והשנתיות.
אמדוקס צופה לדווח ברבעון הבא, הפיסקלי הראשון לשנת 2003, על הכנסות של 333-338 מיליון דולר, כלומר ירידה נוספת של 5%-6% בהכנסות ביחס לאלו שנרשמו היום. בשורה התחתונה היא צופה לדווח על רווח נקי (פרופורמה) של 18-20 סנט למניה. רווח זה לא כולל הוצאות חד פעמיות, כאלו שהובילו אותה היום שוב להפסד נקי. דב בהרב, מנכ"ל החברה, אמר כי "אנו לא צופים שיפור בשווקים ברבעון הבא ומאמינים בשוק לטווח הארוך".
77.4 מיליון דולר בהוצאות חד פעמיות
שנת 2002 הפיסקלית היתה שנה לא קלה לאמדוקס, במהלכה פירסמה אזהרת רווח קשה לרבעונים השלישי והרביעי וביצעה קיצוץ של כ-900 מעובדיה במטרה להתאים את רמת ההוצאות שלה להכנסות ההולכות ומתכווצות. יחד עם זאת, אמדוקס מדווחת היום על הכנסות של 1.6 מיליארד לשנת 2002 כולה - עלייה 6% מהכנסות שנת 2001 שהסתכמו ב-1.5 מיליארד דולר. מעניין לציין כי תחזית החברה לשנת 2002, כפי שניתנה בדיוק לפני שנה, ציינה הכנסות שנתיות של 1.9 מיליארד דולר.
השורה התחתונה של אמדוקס צבועה שוב באדום ומצביעה על הפסד נקי של 8.9 מיליון דולר או 4 סנט למניה. הפסד זה כולל הוצאות חד פעמיות של 77.4 מיליון דולר, מתוכן 20.9 מיליון דולר בגין מהלך הרה ארגון בחברה והפחתות הקשורות למו"פ בתהליך. 56.6 מיליון דולר נוספים הופחתו בגין נכסים בלתי מוחשיים.
בנטרול הוצאות אלו, מדווחת החברה על רווח נקי של 40.7 מיליון דולר או 19 סנט למניה - בהתאם לתחזיותיה המוקדמות לרווח נקי בניכוי הוצאות חד פעמיות של 17-20 סנט למניה. תחזית קונצנזוס האנליסטים דיברה על רווח של 17 סנט למניה.
בהרב: "השוק המשיך להילש"
לשנת 2002 הפיסקלית, אמדוקס מדווחת על הפסד נקי של 5.1 מיליון דולר או 2 סנט למניה. זאת, בהשוואה לרווח נקי של 66.4 מיליון דולר או 29 סנט למניה בשנת 2001.
בהרב ציין כי "שוק הטלקום המשיך להילש ברבעון שחלף וחברות מהססות להתחייב לפרויקטים חדשים". למרות זאת, ציין כי החברה הצליחה לעמוד בתחזיותיה ולדווח על תזרים מזומנים חזק. בנוסף, הרחיבה החברה את נוכחותה בשוק עם 5 לקוחות חדשים.
אמדוקס מציינת בהודעתה כי היא יישמה מבנה ארגוני חדש במהלך הרבעון, בו תרוכז פעילות החברה תחת שתי קבוצות עבודה עיקריות. האחת, תתמקד בפיתוח ובשיווק של פתרונות החברה, והשנייה, תתמקד בשירות ללקוחות החברה בכל האיזורים הגאוגרפיים "כדי להיות קרובים ללקוחות ולתהליכים העסקיים המתרחשים אצלם", כך ציינה החברה.
החברה מדווחת היום על הפסד תפעולי של 25.3 מיליון דולר בהכללת ההוצאות החד פעמיות. זאת, בהשוואה לרווח תפעולי של 2.5 מיליון דולר ברבעון הקודם, שכלל גם הוא הוצאות חד פעמיות, וביחס לרווח תפעולי של 49.5 מיליון דולר ברבעון המקביל.
תזרים המזומנים הסתכם ב-82 מיליון דולר ברבעון האחרון וקופת החברה מכילה נכון לסיום שנת 2002 כמיליארד דולר - עלייה קלה יחסית של כ-35 אלף דולר מסיום הרבעון הקודם.
הפסד נקי של 8.9 מיליון דולר לאמדוקס והכנסות של 355.5 מיליון דולר
שירלי יום-טוב
6.11.2002 / 23:40