וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: מדד המוליכים למחצה קורס ב-7.3%; ג'יי.פי מורגן נופל ב-6.6%

דפנה מאור

7.11.2002 / 23:27

AMD מצפה לשוב לרווחיות ב-2003; מניות הקמעונאיות עברו לירידות למרות שדיווחו על מכירות גדולות מהצפוי באוקטובר



ירידות שערים חדות נרשמות בשוק יום לאחר צעדו המפתיע של הבנק הפדרלי, שהוריד את הריבית בחצי אחוז. מניות השבבים צונחות ומובילות את ירידות השערים במגזר הטכנולוגיה. מדד המוליכים למחצה (SOX) קורס ב-7.3%. אזהרת הכנסות של סיסקו מפילה אותה ב-4.9%. טקסס אינסטרומנטס ונשונל סמיקונדקטור נופלות ביותר מ-8%.



בחזית המקרו: פריון העבודה עלה בשיעור חד בארה"ב ברבעון השלישי בקצב שנתי של 4%, לעומת תחזיות לעלייה של 4.2%. ב-12 החודשים האחרונים עלה פריון העבודה בארה"ב ב-5.3% - הקצב הגבוה מאז שנת 1973.



המלאי הסיטוני בארה"ב עלה בחודש ספטמבר ב-0.5% בעקבות גידול במלאי מכוניות ונפט. היה זה החודש הרביעי ברציפות של עלייה במלאי.



מספר תביעות האבטלה הראשונות בארה"ב בשבוע שעבר ירד ב-20 אלף ל-390 אלף. למרות זאת, נרשמה עלייה בממוצע הנע לארבעת השבועות האחרונים. הירידה בשבוע שעבר היתה חדה מהצפוי.



סיסקו , יצרנית ציוד רשתות האינטרנט הגדולה בעולם, יורדת ב-4.9% לאחר שרשמה רווח ברבעון שהסתיים ב-26 באוקטובר, אך הזהירה מנפילה בהכנסות ברבעון הנוכחי.



סיסקו דיווחה על רווח נקי של 618 מיליון דולר או 8 סנט למניה ברבעון הפיסקלי הראשון, לעומת הפסד של 268 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2001. על בסיס פרופורמה דיווחה החברה על רווח של מיליארד דולר או 14 סנט למניה - סנט אחד גבוה מהתחזיות. הכנסות החברה צמחו בכ-9% ל-4.8 מיליארד דולר - בהתאם לתחזיות המוקדמות.



AMD הודיעה כי תקצץ את השקעותיה בציוד ותשתיות ב-100 מיליון דולר בשנת 2003. יצרנית השבבים מצפה לחזור לרווחיות בשנה הבאה. מנייתה יורדת ב-2.5%.



ירידות השערים התפשטו גם למגזר הקמעונאי, למרות תוצאות טובות מהצפוי במכירות אוקטובר בארה"ב.



ג'יי.סי פני (סימול JCP) דיווחה על זינוק של 13.7% במכירות אוקטובר, בעקבות מזג אוויר קר, אשר עודד מכירות בגדים, והנחות אגרסיוויות. רשת בתי הכלבו העלתה את תחזית הרווח הרבעונית בעקבות השיפור המפתיע, והיא צופה לעלות על תחזית של 23 סנט למניה שהעניקו לה אנליסטים. זוהי העלאת התחזית השנייה של פני תוך שבוע. מנייתה יורדת ב-0.8%.



וול-מארט (סימול WMT) דיווחה כי מכירות אוקטובר היו 18.5 מיליארד דולר, גידול של 3.7%, לעומת תחזיות לגידול של 3%. מנייתה יורדת ב-1.1%.



מניות הפיננסים רושמות ירידות: ג'יי.פי מורגן צ'ייס יורדת ב-6.6%; סיטיגרופ יורדת ב-3.4%.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully