וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאמינים באורבוטק: האריס אסושיאייטס הגדילה החזקותיה בחברה ל-11.9% בהשקעה של כ-22 מיליון דולר

גתית פנקס

10.11.2002 / 16:31

בסוף יוני החזיקה האריס 7.3% מהחברה, ולפי מחיר המניה היום החזקותיה שוות 48 מיליון דולר; אורבוטק תפרסם מחר תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי



Harris Associates, חברת ניהול השקעות מאילינוי ומשקיעה מוסדית באורבוטק , הגדילה את החזקותיה בחברה הישראלית. ממסמך שהגישה האריס אסושיאייטס לרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC) בסוף השבוע האחרון עולה כי היא מחזיקה כעת ב-11.9% מהון מניותיה של אורבוטק, המתמחה בציוד בדיקה אופטי לתעשיית האלקטרוניקה, לעומת החזקה של 7.3% עליה דווח ביוני האחרון.



לצורך הגדלת החזקותיה רכשה האריס כ-1.4 מיליון מניות, כך שכעת היא בעלת 3.8 מיליון מניות השוות 48 מיליון דולר. יצוין כי האריס לא דיווחה ל-SEC באילו מחירים בוצעו הרכישות, אך מחיר המניה המינימלי מאז סוף יוני היה כ-10 דולרים ומחיר המניה הגבוה ביותר היה 31 דולרים, כך שרכישת המניות היתה בסכום של 14-31 מיליון דולר (22 מיליון דולר בממוצע).



למרות ההגדלה המשמעותית, האריס אינה המשקיעה המוסדית הגדולה באורבוטק, שכן קפיטל מחזיקה באמצעות שתי קרנות ב-23.5% ממניות החברה (קפיטל גרופ אינטרנשיונל וקפיטל ריסרץ' אנד מנג'מנט). גופים מוסדיים גדולים נוספים המחזיקים באורבוטק הם: זליגמן אנד קו (10.5% מהחברה) ופידליטי (8.9% מאורבוטק).



האריס אסושיאייטס נוסדה ב-1976 בשיקאגו ולפי נתונים שהיא מספקת היא מנהלת נכסים בשווי של 26.9 מיליארד דולר. החברה מתעניינת בהשקעות בעיקר בחברות הנסחרות בדיסקאונט לעומת שוויין המוערך, והיא מחזיקה באורבוטק גם באמצעות חברה נוספת, Harris Associates Inc (General Partner).



שווי השוק של אורבוטק כיום הוא כ-410 מיליון דולר. מחר תפרסם החברה את תוצאותיה הכספיות לסיכום הרבעון השלישי של השנה. ההערכות הם כי היא תדווח על הכנסות של כ-55 מיליון דולר ועל הפסד נקי של 600 אלף דולר (או 2 סנטים למניה). כמו כן, החברה צפויה להודיע בקרוב על ביצוע סבב פיטורים נוסף שיכלול לכל הפחות 10% מעובדיה או כ-150 איש.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully