מועצת הרשות השנייה החליטה היום במשאל טלפוני בין חבריה לשוב ולקבוע כי תנאי הזיכיון של ערוץ 10 לא יפחתו מתנאי הסף שנקבעו במכרז. המועצה ערכה אמש שימוע לראשי ערוץ 10 וכן שמעה את השגותיהם של ראשי ערוץ 2 על ההקלות, והחליטה להיצמד לכללים המחמירים שנקבעו כתנאי סף במכרז.
החלטת המועצה באה לאחר שאמש עברה בקריאה ראשונה הצעת החוק הפרטית של ח"כ אברהם פורז בדבר הארכת הזיכיון של ערוץ 2 בשנתיים ללא מכרז ומחיקת החובות של ערוץ 10 בשנה הראשונה לפעילותו. חובות אלה נאמדים בכ-100 מיליון שקל. המועצה ביקשה ככל הנראה לאזן בין דרישתם של זכייני ערוץ 2 להשוות את מחוייבויות ערוץ 10 לאלה שלהם, לבין מחיקת החובות לערוץ 10, שאושרה על ידי מליאת הכנסת (תובא לקריאה שנייה ושלישית מחר). יצוין עוד כי אם ערוץ 10 לא יעמוד בכללים בשנה השנייה לפעילותו, קרי, החל מ-28 בינואר 2003, זכיונו יבוטל.
מהרשות השנייה נמסר כי המועצה שקלה את המצב אליו נקלע ערוץ 10 ואת היעדר יכולתו לעמוד בהתחייבויות שהציג בשלב הגשת המכרז, וכן את החשיבות בהגשמת המגמות לשמן הוקם הערוץ. לבסוף החליטה המועצה כאמור להתאים את דרישותיה בתחום הסוגה העילית (דרמה, תעודה וכו') ובתחום ההוצאה הכוללת לשידורים בשנים 2003-2005 לדרישות הסף שהופיעו במכרז. המועצה תשוב ותבחן את ההחלטה לאור הנתונים שיגיש לה הערוץ, בתום המחצית הראשונה של 2003.
החבל מתהדק על ערוץ 10: הרשות השנייה תחייבו בתנאי הסף שהוצעו במכרז על הערוץ; אם לא יעמוד בהם בשנה הבאה זכיונו יבוטל
רוני קורן-דינר
12.11.2002 / 13:48