נייס מערכות מבקשת למנות שני דירקטורים חדשים בעקבות השלמת רכישת חטיבת Thales Contact Solutions - TCS, מידי קבוצת תאלס (Thales Group) הבריטית.
נייס השלימה ביום ראשון שעבר את רכישת הנכסים של TCS תמורת כ-30 מיליון דולר במזומן וכ-2.19 מיליון מניות. מניות אלה מהוות כ-14.5% מהון המניות של נייס, מה שהופך את קבוצת תאל'ס לבעלת המניות הגדולה ביותר בחברה הישראלית.
נייס תכנס בתאריך ה-24 לדצמבר, 2002, אסיפה של בעלי המניות שלה, שתתבקש לאשר את כניסתם של ג'ון היוז, משנה לנשיא קונצרן ת'אלס, וטים רובינסון, מנהל בכיר בקונצרן ת'אלס, לדירקטוריון החברה.
בנוסף, החברה תבקש לאשר את התשלום השנתי לחברי הדירקטוריון שלה. כך יתבקשו בעלי המניות לאשר ליו"ר נייס, רון גוטלר, שכר בהיקף שנתי של כ-150% מהשכר הקבוע בתקנות (שעומד על כ-42.8 אלף שקל ובנוסף כ-1,650 שקל לכל ישיבה), כלומר שכר של כ-64 אלף שקל לשנה, לא כולל ישיבות. סגן היו"ר, יוסף עצמון, מבקש לאשר לו שכר שנתי של כ-59 אלף שקל בשנה, לא כולל ישיבות. יתר חברי הדירקטוריון: יוסף דאובר, רימון בן שאול, דוד קוסטמן, דן גולדשטיין, שני החברים הבריטים החדשים וכן הדח"צים - ליאורה מרידור ודן פאלק, יקבלו את השכר הבסיסי הקבוע בתקנות.
בנוסף מבקשת נייס לאשר לחברי הדירקטוריון הקצאה של אופציות, כאשר גוטלר צפוי לקבל כ-40 אלף אופציות, עצמון יקבל 30 אלף אופציות ושאר חברי הדירקטוריון יקבלו 10,000 אופציות כל אחד. מחיר המימוש של האופציות יהיה 10 דולרים, או מחיר המימוש של ה-ADR (תעודות המניה של נייס הנסחרות בארה"ב) ביום האחרון שלפני כינוס האסיפה, הגבוה מבין השניים. נציין כי מניית נייס סיימה אתמול את המסחר בארה"ב במחיר של 8.45 דולרים - נמוך בכ-15% משער המימוש המינימלי.
TCS, אשר עד כה היתה בבעלות מלאה של תאלס, עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של טכנולוגיות לממשקי לקוחות עבור מוסדות פיננסיים, מוקדי שירות ומרכזי חירום ואבטחה. החטיבה נחשבת למובילה בעולם בתחומי פעילותה, ומכירותיה הסתכמו בשנה שעברה בכ-70 מיליון דולר.
נייס עשויה לשלם לתאלס סכום נוסף בהיקף של 25 מיליון דולר, וזאת בכפוף לעמידתה של TCS במספר אבני דרך פיננסיים בשנים 2002-2004. כך, אם תעמוד TCS בכל אבני הדרך הללו, תעביר נייס לת'אלס תשלום של 10 מיליון דולר בשנת 2003, 7.5 מיליון דולר בשנת 2004 ו-7.5 מיליון דולר נוספים בשנת 2005.
יצוין כי במסגרת עסקת רכישת TCS קיבלה נייס נכסים שוטפים בהיקף של כ-30 מיליון דולר, כאשר כ-60% מנכסים אלה הם סעיפי הלקוחות (receivables) והיתרה היא של מלאי מוצרים ברי מימוש. על פי הערכות, כבר במהלך השנה הקרובה עשויים נכסים אלה להפוך במלואם לתזרימי מזומנים.
נייס תמנה את ג'ון היוז וטימוטי רובינסון, מבכירי חברת תאלס, לדירקטוריון שלה.
אילן מוסנאים
12.11.2002 / 14:33