אינטרפבליק (סימול IPG), ענקית הפרסום האמריקאית, הודיעה כי תדחה את פרסום הדו"ח לרבעון השלישי בשל חשיפת רישום חשבונאי לא נכון. זהו הרבעון השני ברציפות שבו דוחה אינטרפבליק את פרסום דו"חותיה בשל אי סדרים חשבונאיים. הודעתה על הדחייה פורסמה לאחר סגירת המסחר בוול סטריט, ובמסחר לאחר הסגירה נפלה מנייתה ב-9.9%.
אינטרפבליק (Interpublic Group Of Companies) היא קבוצת פרסום המאגדת תחתיה חברות רבות, כולל מק'אן אריקסון, שהיא בעלת החזקות בקשר בראל (כ-60%) ובראובני פרידן, וקבוצת FCB. בין לקוחותיה הגדולים נמצאות חברות ענק כמו נסטלה, קוקה קולה ונביסקו.
החברה כבר אמרה כי תידרש לתקן את תוצאותיה, לאחר שגילתה כי הוצאות של 120 מיליון דולר נרשמו באופן שגוי בתור הפרשות, אולם עתה נראה כי השגיאה היתה גדולה יותר והגיעה ל-180 מיליון דולר. לפי חשדות, נרשמו בחטיבה האירופית של סוכנות מק'אן שבבעלות אינטרפבליק הוצאות פנימיות של החברה על פרויקטים משותפים עם לקוחות בצורה שגרמה לניפוח ההכנסות המדווחות.
אי הסדרים החשבונאיים באינטרפבליק הובילו לפגיעה קשה במנייתה של החברה, אשר איבדה מתחילת השנה 57% משווייה. לאחר שדחתה את פרסום תוצאות הרבעון השני נפלה מנייתה ב-30% תוך יום.
אינטרפבליק אף הודיעה בחודש החולף כי שירות מס ההכנסה עורך ביקורת על שומות המס שלה לשנים 1994-1996. בעקבות הביקורת עשויה אינטרפבליק להידרש לתשלום מס נוסף. החקירה שעורכת רשות מס ההכנסה בארה"ב לגבי אינטרפבליק נוגעת לתקופה בה החברה ניסתה להקטין את חבות המס שלה. החברה אמרה במסמכים שהגישה לרשות ני"ע כי אינה צופה שהחקירה תשפיע על רווחיה.
בנוסף, סובלת אינטרפבליק מנטל חובות של 3 מיליארד דולר בעקבות מסע רכישות מקיף שערכה בשלהי שנות התשעים. עסקיה, מנגד, סבלו מהמיתון בתחום הפרסום, ואינטרפבליק הזהירה כי הכנסותיה ברבעון השלישי צפויות ליפול בכ-6%.
חברת הפרסום אינטרפבליק דוחה שנית את פרסום הדו"ח הרבעוני בגלל בעיות חשבונאיות
דפנה מאור
14.11.2002 / 12:01