הין היפאני נופל ביחס למטבעות המובילים על רקע תחזית קשה לגבי המטבע היפאני שהשמיע שר האוצר היפאני.
הין איבד כ-1.8% ביחס לדולר לשער של 124.54 ין לדולר, משער של 122.30 ביום שישי. לירידה בין היפאני תרמו גם נתוני המקרו המאכזבים שיצאו מיפאן בסוף השבוע. היורו התאושש בצורה מרשימה ונסחר כעת בשער של 99.68 סנט מול הדולר, לאחר שבמהלך היום ירד שערו ל-98.65 סנט. ביום שישי נסחר היורו במחיר של 99.37 סנט.
שר האוצר היפאני, מאסג'ורו שיאוקאווה, פירסם הבוקר תחזית עגומה למטבע היפאני באתר אינטרנט יפאני. שר האוצר העריך כי הין היפאני ייפול עד לשער של 160 ין לדולר, שער הנמוך ב-23% משערו היום. דבריו של שר האוצר היפאני הגיעו בהפתעה לשוק שצופה כעת היחלשות נוספת של הין בימים הקרובים. הפעם האחרונה שהין ביקר ברמות של 150 ין לדולר היתה בשנת 1990, על רקע קריסת כלכלות אסיה.
בסוף השבוע דווח כי התפוקה התעשייתית ביפאן נפלה באופן בלתי צפוי בחודש אוקטובר, ושיעור האבטלה עלה בפעם הראשונה מזה חצי שנה. משרד הכלכלה והמסחר היפאני מסר כי התפוקה ירדה ב-0.3% באוקטובר לעומת חודש ספטמבר וצפויה לרדת ב-0.1% בחודש נובמבר. שיעור האבטלה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם עלה לרמה של 5.5% - בדומה לרמה שנרשמה בדצמבר.
הבנק המרכזי של יפאן קיצץ מוקדם יותר החודש בתחזיתו לכלכלת יפאן בפעם הראשונה מזה 11 חודשים, בעקבות החולשה ביצוא ובתפוקה והמשך החולשה הגלובלית
העלייה בשער הדולר כנגד המטבעות המובילים נשחקה לאחר שמדד מנהלי הרכש למגזר היצרני בארה"ב רשם בנובמבר שיפור קל מהצפוי. המדד הגיע לרמה של 49.2, בהשוואה ל-48.5, אך התחזיות צפו עלייה ל-50.8. נתון נמוך מ-50 מצביע על התכווצות המגזר. נובמבר היה החודש השלישי ברציפות בו מתכווץ המגזר היצרני, המהווה כחמישית מכלכלת ארה"ב.
ירידה בנתוני המגזר היצרני בארה"ב הביאה לשחיקה בעליית הדולר; הין נופל ב-1.8% מול המטבע האמריקאי
רן דוידוב
2.12.2002 / 23:14