"הסכם בין דסק"ש לבנק הבינלאומי לרכישת מניות תבל שבידי הבנק יכול להתממש רק במסגרת ההסדר המימוני הכולל בחברות הכבלים, ולא במסגרת הסכם בעלי המניות למיזוג הכבלים" - כך טוען בכיר המעורב בדיונים לפתרון המשבר המימוני בכבלים.
בעבר דיווחנו שהבנק הבינלאומי ודסק"ש דנו באפשרות שדסק"ש תהיה זו שתרכוש את מניות תבל, שהוחזקו על ידי החברה ההולנדית UPC (כ-46.5%), ושהועברו לבנק במסגרת מחיקת חוב של UPC בגובה של 55 מיליון יורו.
לדסק"ש זכות סירוב ראשונה בעניין מכירת מניות תבל של UPC, וכן זכות וטו. בחברה נשקלה האפשרות לרכוש את מניות תבל של UPC במחיר השוק, ואף התקיימו בעניין זה שיחות.
נאמן תבל, צבי יוכמן, חזר בו מכוונתו לבצע מכרז פתוח לחלק ממניות תבל בחברת הכבלים הממוזגת (10%-20%) בעקבות דרישת הבנקים. עובדה זו מגדילה את הסיכוי שמניות תבל בחברת הכבלים הממוזגת יירכשו על ידי דסק"ש. למעשה, הרכישה תהיה תלויה באישור בית המשפט, שיבקש לראות שיוכמן קיבל מחיר הוגן עבור המניות.
הגורם הבכיר טוען היום ש"יותר מחודש לא חלה כל התקדמות בנושא הסדר המימון של הכבלים. הבנקים פשוט לא משתפים פעולה, כי היה ברור להם שהם ימנו כונס נכסים למניות חברת הכבלים הממוזגת וימכרו אותן. היום, כשהבנקים מחזיקים במניות בזק שכינסו מגד זאבי ומתקשים למצוא עבורן רוכש, הם לא החליטו איך הם רוצים להתקדם בהסדר המימון של הכבלים".
באשר למכרזים למכירת נכסי תבל האחרים - מכירת 46% מנטוויז'ן ו50% ממניות גלובקול - טוען הבכיר, כי יוכמן מתכוון למכור את כל חבילת המניות בחברות ולהעביר שליטה של 100% מהמניות לגוף אחד. לגלובקול קיימת זכות סירוב ראשונה וזכות הצטרפות (Tag Along) לקבוצת פישמן, ובנטוויז'ן עומדות זכויות אלה לאלרון.
מכירת הנכסים, שאמורה לממן כ-100 מיליון שקל מתוך ההסדר שבדרך, נועדה לסייע במחיקת חלק מחובות תבל לנושיה.
ההערכות הן שההסכמות על מיזוג הכבלים קרובות וייחתמו עוד השנה, אך ההסדר המימוני בתבל ובחברות הכבלים יצריך חודשים נוספים של דיונים.
ב-9 בדצמבר צפוי יוכמן לבקש מבית המשפט ארכה נוספת לצו הקפאת ההליכים עד ל-21 בינואר 2003, אז ימלאו 9 חודשים לפעילות הנאמן בתבל. אם עד ה-21 בינואר לא יושגו ההסכמות המקוות בכבלים, ייאלץ יוכמן לבקש לקיים את צו הקפאת ההליכים מעבר ל-9 חודשים, כפי שבוצע במקרה של גילתק.
דסק"ש עשויה לרכוש את מניות תבל שבידי הבינלאומי
ערן גבאי
3.12.2002 / 16:10