ממשלת ארגנטינה מינתה נגיד חדש לבנק המרכזי: אלפונסו פראט גיי, לשעבר כלכלן בג'יי.פי מורגן. גיי תפס את מקומו של אלדו פיניינלי, שהתפטר בעקבות מחלוקת על תשלומי חובות לבנק העולמי.
שר האוצר של ארגנטינה, רוברטו לווניה, הטיל וטו על התנגדותו של פיניינלי, ובחר לשמוט תשלום חוב של 805 מיליון דולר לבנק העולמי. במקום זאת, שילמה ארגנטינה רק תשלום ריבית של 79 מיליון דולר.
גיי, שכיהן עד לאחרונה כפרופסור באוניברסיטת בואנוס איירס, נחשב למקורב של שר האוצר לווניה, כך שאינו צפוי לעורר מחלוקת מול הממשל. בעקיפין, אלה נחשבות לבשורות רעות עבור ארגנטינה בעיני משקיעים זרים.
ארגנטינה סובלת מאי יציבות כלכלית מתמשכת, בעקבות הצטברות של חובות עצומים ומהפכים בצמרת השלטון. גיי הוא הנגיד החמישי בתוך שנה, ובאותה תקופה התחלפו גם שישה שרי אוצר וחמישה נשיאים. היא זכתה לסיוע של מיליארדי דולרים מהבנק העולמי, אולם היא עלולה לספוג הקפאת הלוואות אם תשמוט תשלומים נוספים.
ארגנטינה מינתה נגיד חדש לבנק המרכזי: כלכלן לשעבר של ג'יי.פי מורגן
סוכנויות הידיעות
10.12.2002 / 16:49