וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוק האג"ח: הדולר מתחזק בכ-0.55% לעומת היציג אתמול ומפיל את השחרים בכ-0.6%

אילן מוסנאים

24.12.2002 / 17:34

התשואות בשחרים מטפסות לרמה של 11%; הערכות: התשואות בשחרים יישארו ברמות של 11% עד להתפתחויות חדשות בגזרה העיראקית



המסחר בשוק האג"ח מתנהל בשעה זו באווירה רגועה יחסית תוך מגמה מעורבת באפיק השקלי ובצמודי המדד ועליות בצמודי הדולר.



גדעון בן נון מחברת חיסונים פיננסים מציין כי אחרי הירידות באפיק השקלי בתקופה האחרונה, שהביאו את התשואות בשחרים לרמה של כמעט 11%, המשקיעים ממתינים היום להתפתחויות בעיראק.



לדבריו, היום הציפייה למתקפה האמריקאית מגולמת בתשואות השחרים הארוכים והן צפויות להישאר ברמות של 11% עד שיקרה משהו ממשי בגיזרה העיראקית. השוק נתמך בבוקר על ידי הידיעות בעיתון "הארץ" כי האוצר מתכוון לבצע קיצוץ של 5-10 מיליארד שקל בתקציב הממשלה אחרי הבחירות וכי במסגרת הקיצוצים יכללו גם פיטורים של עובדים וקיצוצי שכר במגזר הציבורי. עם זאת, בן נון מציין כי הפיחות בדולר הכריע את הכף ולכן השחרים עברו לירידות.



השחרים נסחרים בשעה זו במגמה מעורבת כאשר בטווחים הקצרים נרשמות עליות קלות (עקב אפקט הרפורמה במס, שמריץ את הציבור לנכסים הפטורים) ואילו בטווחים הארוכים נרשמות ירידות של כ-0.6% בממוצע. התשואות בשחרים הארוכים עולות כעת לרמה של כ-11% בערך.



השחרים מגיבים להתחזקות של הדולר, שמטפס בשיעור של 0.55% לעומת היציג אתמול לרמה של 4.758 שקלים, אחרי פקיעת האופציות של חודש דצמבר. בדומה לשחרים הקצרים גם המק"מים נסחרים כעת במגמה חיובית ורושמים עליות של עד 0.2%. הגלבועים צמודי הדולר נסחרים כעת בעליות של כ-0.6% בממוצע.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully