וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כלל ביטוח הסירה מכשול מדרכה: נדחתה התביעה בעניין פוליסות "השכלה גבוהה" שנמכרו באמצעות סוכנות רוזין

אלי דניאל

30.12.2002 / 11:01

הצדדים הסכימו על דחיית התביעה ועל מחיקת הבקשה לאשרה כתביעה ייצוגית ע"ס של 20 מיליון שקל; בית המשפט המחוזי נתן אתמול תוקף של פס"ד להסכמה



חברת כלל ביטוח , הנמצאת בשליטת אי.די.בי פיתוח ובנק הפועלים , מדווחת הבוקר על הסרת מכשול מדרכה - בדמות תובענה ייצוגית ע"ס של 20 מיליון שקל.



כלל ביטוח הודיעה שאתמול נתן בית המשפט המחוזי בתל אביב תוקף של פסק דין להסכמה אליה הגיעו החברה ויצחק גבאי, ולפיה התביעה אותה הגיש גבאי לפני כחמישה חודשים בעניין פוליסות ביטוח "השכלה גבוהה", שנרכשו באמצעות סוכנות הביטוח רוזין (ת.א. 1962/02), תידחה. כן הוסכם, כי תימחק הבקשה לאישורה של תביעה זו כתובענה ייצוגית.



בתביעתו טען גבאי, כי הוא התקשר עם החברה באמצעות סוכנות רוזין בתוכנית גמול חיסכון ל"השכלה גבוהה" - תוכנית שמשלבת ביטוח וחיסכון, ונועדה להבטיח קרן כספית לצורך מימון שנות הלימוד במוסד להשכלה גבוהה לילדיו.



גבאי טען בתביעה שהגיש, כי לאחר שהצטרף לתוכנית החיסכון התברר לו שהחברה קבעה שני סוגי פרמיות בגין הביטוח: פרמיה גבוהה למבצעים את הביטוח דרך סוכנות רוזין, ופרמיה זולה למבצעים את הביטוח באמצעות סוכנים אחרים.



לפיכך, גבאי טען כי יש לפצותו בסך של 116 שקל בגין כל פוליסה - לכל שנת ביטוח. כאמור, עם מתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים, הוסרה התביעה מסדר יומה של כלל ביטוח.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully