חברת מי עדן יוצאת במוצר חדש: Eden, מים מינרליים טבעיים בהגזה עדינה במארז פרימיום בצבע כחול עמוק. לראשונה מאז הוסיפה החברה קשת ללוגו שלה היא תצא בלוגו חדש, ללא הקשת, מנותק מהלוגו המקורי. החברה תשקיע 2.5 מיליון שקל בהחדרת המותג, ובכלל זה פעילות קידום מכירות, קמפיין מודעות בעיתונות וכדומה.
יאיר נחמד, מנכ"ל מי עדן, אמר כי "המחקר והפיתוח של המוצר לקחו בחשבון שלושה פרמטרים המשרתים את פלח שוק הבילוי לו מיועד המוצר החדש: המידה, 750 מ"ל, השווה למידה של בקבוק יין; העיצוב - בקבוק זכוכית עם תווית מעוצבת והענקת שם בינלאומי למותג; והגשה בולטת - צבעים יוקרתיים של כחול עמוק ולוגו כסוף". הלוגו עוצב על ידי רוני ברוקס מסטודיו רום גרפיק.
שוק המים המינרליים מורכב משתי משפחות מוצרים עיקריות - מים מינרליים "שקטים" ומים מינרליים מוגזים. המים המינרליים ה"שקטים" אוחזים בנתח הארי של השוק בכל העולם. מי עדן הינה החברה הישראלית הראשונה שהחלה בשיווק מים מינרליים מוגזים שיועדו לפלח שוק ההסעדה. כיום מתחלק שוק המים המינרליים הטבעיים המוגזים בישראל בין 3 מתחרים: מי עדן, סן פלגרינו ונביעות.
במי עדן צופים כי בישראל, בדומה למגמה העולמית, יתפוס שוק המשקאות המינרליים המוגזים למסעדות ולנקודות בילוי יוקרתיות נתח שוק שיתפתח ויצמח. בינתיים תופס תחום המים המינרליים המוגזים בישראל 2% בלבד מהשוק - כך מראה סקר של חברת המחקר האירופית יורומוניטור ממארס 2001.
עוד מראים נתוני הסקר כי תחום המים המינרליים בקרב פלח שוק הבילוי היוקרתי בישראל (בתי מלון, מסעדות וכדומה) צומח בשיעור כמותי של 6% ובשיעור כספי של 13.5% (ממוצעים שנתיים). לעומתו, תחום המשקאות הקלים המוגזים, הכולל גם הוא את תחום המים המינרליים המוגזים, צומח בשיעור שנתי נמוך יותר של 3% כמותי ו-10% כספי.
מי עדן במותג חדש ללא הקשת בלוגו: תשיק מים מינרליים מוגזים תחת המותג Eden
איילה צורף
7.1.2003 / 13:10