אחרי עליות מתונות במהלך הבוקר, נרשמת בשעות הצהריים התחזקות במדדים המובילים והם נסחרים בעליות של יותר מ-1%. זאת בעקבות העליות החדות שנרשמו אמש במסחר בארה"ב, ועל רקע מגמה מעורבת הבוקר באירופה.
מדד המעו"ף רושם בשעה זו עליות של 1.6% לרמה של 335.8 נקודות, ומדד תל אביב 100 עולה ב-1.2% לרמה של 336.03 נקודות. התל-טק 15 עולה ב-1.2%. מחזור המסחר ממשיך להיות דליל, ומסתכם בכ-55 מיליון שקל.
פעילים בשוק מציינים כי נראה שהתחזקות העליות בבורסה נובעת מהיחלשות הדולר ומהעליות באפיק השקלי. הדולר נסחר בשעה זו במחיר של 4.757 שקלים - נמוך בכ-0.6% מהשער היציג שנקבע אתמול. השחרים עולים כעת בשיעור ממוצע של כ-0.6%, והתשואות בשחרים הארוכים יורדות לרמה של כ-11.2%.
הפעילים מעריכים כי העליות בשוק הן תיקון לירידות החדות בתקופה האחרונה. הם מציינים כי עדיין מוקדם להתרגש מהעליות בבורסה, ומדגישים את המחזורים האפסיים. אחד הפעילים: "במחזורים כאלה, עם הכסף שיש לי בארנק אני יכול להוריד את השוק".
מניית טבע יורדת כעת ב-2.3% במחזור של 10 מיליון שקל - המהווה כ-40% מהמחזור הכולל בבורסה. המניה סיימה את המסחר בארה"ב עם פער שלילי של 1.9%, אחרי שהודיעה על תוצאות מאכזבות בניסויים בתרופת האטילבודופה לטיפול במחלת הפרקינסון.
מניות רשתות השיווק נסחרות בעליות חדות, כאשר רבוע ישראל מטפסת ב-4.1% ושופרסל עולה ב-2%. בימים הקודמים נסחרו המניות בירידות בעקבות האזהרה ששיגר הממונה על ההגבלים העסקיים, דרור שטרום, כי חיוב רטרואקטיווי של ספקים ייחשב הסדר כובל האסור על פי חוק ההגבלים העסקיים. ספקים גדולים וקטנים של הרשתות התלוננו באחרונה כי הרשתות דרשו מהם הנחה רטרואקטיווית בשיעור של 2.5%-2% על מכירותיהם, בנימוק שעליהם להשתתף בירידה ברווחיות השנתית של הרשתות.
המשקיעים שבים גם אל מניות הבנקים, שנסחרות כעת בעליות חדות יחסית. מניית בנק דיסקונט עולה ב-2.8%, מניית בנק הפועלים עולה ב-1.8%, מניית בנק לאומי עולה ב-1.6% ומניית בנק המזרחי עולה ב-1%.
חברות הביטוח הגדולות, מגדל ביטוח וכלל ביטוח , נסחרות כעת בעליות של 2.3% כל אחת. זאת - למרות הידיעה שפירסם הבוקר עיתון "הארץ", כי בפעם הראשונה מזה שנים ידווחו חברות הביטוח ב-2002 על ירידה חדה של כ-25% במכירות ביטוחי החיים, בעיקר עקב ירידה חדה במכירות ביטוחי המנהלים. עוד מציינים בעיתון "הארץ" כי בחברות הביטוח לא צופים ש-2003 תהיה טובה יותר מאשר 2002.
תל אביב: העליות במעו"ף מתחזקות ל-1.6% במחזור דליל של 55 מיליון שקל; טבע יורדת ב-2.3%
אילן מוסנאים
7.1.2003 / 13:17
פעיל בשוק: "במחזורים כאלה אני יכול להפיל את השוק עם הכסף שיש לי בארנק"; רבוע ישראל עולה ב-4.1%; עליות חדות במניות הבנקים וחברות הביטוח; הדולר נחלש;