לאחר כארבעה חודשים של מו"מ, מדווחת הבוקר חברת ההשקעות גמול , הנמצאת בשליטת האחים אדי וג'ולס טראמפ, על השלמת העסקה במסגרתה היא תרכוש את החזקותיה של פי.בי השקעות, חברה בת של פי.בי אחזקות , באלרן השקעות - המהוות כ-16.3% מהון המניות של אלרן, בתמורה לכ-40.8 מיליון שקל.
העסקה האמורה תתבצע באמצעות חברה בת של גמול - גמול אחזקות אלרן 2003 בע"מ, חברה חדשה אשר הוקמה במיוחד לצורך עסקה זו, עסקה המשקפת לאלרן השקעות שווי חברה של כ-250 מיליון שקל - שווי הגבוה בכ-148 מיליון שקל משווי השוק שלה, העומד כיום על כ-102 מיליון שקל.
מימון העסקה יתבצע באמצעות הלוואה אותה תעמיד פי.בי לטובת החברה הבת של גמול, הלוואה בגובה מלוא התמורה, וזאת כנגד שעבוד מניות אלרן.
הצדדים הסכימו כי עד להשלמת מרכיביה העיקריים של עסקת הרה-ארגון בקבוצת אלרן, תהיה ההלוואה הלוואת Non-Recourse, ולחברה הבת של גמול תינתן האופציה לחייב את פי.בי לרכוש בחזרה את המניות, בעוד שלפי.בי תינתן האופציה לרכוש חזרה את מניות אלרן, הכל בתמורה ליתרת ההלוואה. האופציות ההדדיות יינתנו לתקופה של שנתיים ממועד העמדת ההלוואה.
הצדדים קבעו גם מנגנון התאמה, לפיו במידה והחברה הבת של גמול תבקש למכור את מניות אלרן השקעות בתוך תקופה של 4 שנים ממועד רכישתן, אזי התמורה אותה היא שילמה בגינן עשויה לגדול או לקטון, בהתאם למחירים לפיהם תתבצע מכירת מניות אלרן השקעות. כן הוסכם כי במקרה שבו תבקש גמול למכור את מניות אלרן השקעות בעסקה מחוץ לבורסה, לפי.בי תינתן זכות סירוב ראשונה.
גמול רוכשת את החזקות פי.בי באלרן השקעות: תשלם לה כ-40.8 מיליון שקל
אלי דניאל
8.1.2003 / 10:45
העסקה משקפת לאלרן השקעות שווי של כ-250 מיליון שקל - 148 מיליון שקל יותר משווי השוק שלה