וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

האצ'יסון מקווה לא ללכת בעקבות דוקומו

דפנה מאור

8.1.2003 / 10:26

הקטנת השקעותיה של דוקומו ברשתות הדור השלישי היא הודאה בכישלון, המעיב על ההשקה המפוארת שמתכננת האצ'יסון באירופה



NTT דוקומו, חברת הסלולר הגדולה ביפאן, מתכננת לקצץ את השקעות ההון שלה בציוד ותשתיות השנה, בעקבות אכזבה מרשתות הדור הבא שהקימה. המהלך מסמן את המגמה הכללית בשוק ה-3G, בו נסוגות חברות מהתחייבויות השקעה ותוכניות להרחבת שירותיהן.



דוקומו מתכננת להוציא 6.7-7.5 מיליארד דולר בשנת הכספים המתחילה ב-1 באפריל על רשתות, תחנות בסיס וציוד אחר, אמר סמנכ"ל התפעול של החברה בראיון לרשת בלומברג. בשנה המסתיימת ב-31 במארס יסתכמו השקעות ההון שלה בכ-7.4 מיליארד דולר, העריך הסמנכ"ל, קייג'י טצ'יקאווה.



התקוות שבנו ספקיות שירותי הסלולר על רשתות הדור השלישי נכזבו עד כה. הביקוש הדל לשירותי התקשורת המהירה, שהיתה אמורה להביא אינטרנט לצגי הטלפונים, לצד עיכובים טכנולוגיים ופיננסיים, גורמים להתגשמות חזון האינטרנט הסלולרי להידחות. חברות אירופיות ואמריקאיות שהשקיעו ברשיונות יקרים וציוד סבלו מהפסדים, והחליטו במקרים רבים לעכב את השקתם של שירותים כאלה. בין החברות האלו נמצאת גם שותפתה של דוקומו בארה"ב, AT&T וויירלס (סימול AWE), שדחתה השקת שירותים כאלה לסוף 2004.



דוקומו נחשבה למקרה מבחן חשוב, שכן היתה חלוצת השירותים המתקדמים ברשתות הסלולר. צמיחתה המהירה במונחי רווחיות ומשתמשים בסוף שנות התשעים הפכה אותה לחברה המצליחה והרווחית בתחומה, בעיקר בזכות שירות ה-I-Mode, שהתחבב מאוד על הצרכנים ביפאן.



השירות שהשיקה דוקומו ברשתות המהירות, FOMA, זכה להצלחה מועטה בלבד. הוא נחשב פחות מוצלח מבחינת כיסוי, והטלפונים המיועדים לפעול עימו מסורבלים יותר מאלה של השירות שמציעות מתחרותיה של דוקומו. מספר המנויים של השירות בסוף נובמבר היה 490 אלף, 13 חודשים לאחר שהחל לפעול. מתחרתה של דוקומו, KDDI, שמספקת שירות פחות מתקדם, המבוסס על טכנולוגיית ביניים (2.5G), משך 4 מיליון משתמשים. בעקבות האכזבה מ-FOMA הורידה סוכנות מודי'ס את תחזית האשראי של דוקומו אתמול.



מכשול ה-3G הוביל לירידה של 29% במניית דוקומו בשנת 2002. צמיחת הרווחים של החברה הואטה אף היא, והחברה הורידה את תחזיתה למספר מנויים עד סוף שנת הכספים (31 במארס) ל-320 אלף, לעומת ציפיות קודמות ל-1.38 מיליון משתמשים.



מבחן רשתות ה-3G הגדול ביותר יגיע כאשר האצ'יסון, קונצרן הטכנולוגיה מהונג קונג, ישיק את רשתותיו באירופה. האצ'יסון זכתה להצלחה רבה בהשקעותיה בתחום התקשורת, אולם ביצעה הימור גדול ומסוכן על רשתות הדור השלישי באירופה, אותן היא משווקת תחת המותג "3". האצ'יסון אמורה להשיק בשבועות הקרובים שירותים מתקדמים באיטליה ובבריטניה, לאחר שדחתה את ההשקה משנת 2002.



לדוקומו גם יש אינטרס חשוב בהצלחתה של האצ'יסון. היא אחת המשקיעות במיזם הסלולר המתקדם של האצ'יסון בבריטניה, עם נתח של 20%, לצד רוב של 65% שמחזיקה האצ'יסון ו-20% של KPN מובייל ההולנדית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully