וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בנק לאומי: ב-2003 צפויה חזרה לצמיחה בשיעור חיובי; הירידה בתוצר לנפש תימשך

אמיר טייג

12.1.2003 / 15:41

תחום הבנייה למגורים צפוי להשתפר - "בעוד שגרע מן התוצר בשנים קודמות, תחום הבנייה צפוי להיות נייטרלי בהשפעתו על התוצר בשנת 2003"; צופים צמיחה של 1.7% בתמ"ג



"בשנת 2003 צפויה חזרה לצמיחה בשיעור חיובי, אך הירידה בתוצר לנפש תימשך. התחזית לשנת 2003 מבוססת על התאוששותו של היצוא התעשייתי הישראלי ברמות הטכנולוגיה הבינוניות והנמוכות, כך כותב רון אייכל, כלכלן בבנק לאומי ועורך "מבט לאומי". הפיחות הריאלי של השקל ביחס לסל המטבעות, עלייה בפריון העבודה ושחיקה מסוימת בעלות העבודה צפויים לגרום לשיפור של 20% במידת התחרותיות של היצוא הישראלי לעומת השנה החולפת, כך כותב אייכל.



"תחום פעילות אחר הצפוי להשתפר בהשוואה לשנים קודמות הוא תחום הבנייה למגורים", כותב אייכל. "נראה כי תחום זה חזר לשיווי משקל בו ניתן יהיה עתה להתמיד. כך, בעוד שתחום הבנייה למגורים גרע מהתוצר בשנים קודמות, תחום זה צפוי להיות נייטרלי בהשפעתו על התוצר בשנת 2003", כותב אייכל. בהשקעות בתשתיות צופים בלאומי התרחבות בהיקף של כ-10% בשנת 2003. במידה שיתקבל סיוע כלכלי מיוחד מארה"ב, תתיכן אף האצה נוספת.



"בתרחיש המרכזי, המותנה בהתממשותם של תנאי רקע תומכים בתחום הגיאו-פוליטי, הכלכלי-עולמי ובתחום המדיניות הכלכלית, התוצר המקומי הגולמי והתוצר העסקי צפויים להתרחב בשיעור של 1.7% ו- 2.4%, בהתאמה", כותב אייכל.



"לאור מידת הריסון המוניטרי הרבה ובתקווה שגורמי הסיכון המרכזיים לא יהיו דומיננטיים לאורך זמן, נראה כי מדד המחירים לצרכן יעלה בשנת 2003 בהתאם לטווח היעד של הממשלה", כותב כלכלן בנק לאומי, ומזכיר כי עדיין קיימת אי-ודאות רבה בתחום הגיאופוליטי, בתחום המדיניות הכלכלית ובכל הקשור למצב המשק העולמי.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully