תהליכי הדה רגולציה וההתפתחות שנרשמת כיום בשוק התקשורת במדינות מזרח אירופה, מאירים פנים לחברות התקשורת הישראליות שנהנות מהמומנטום החיובי. על רקע היובש היחסי שנרשם בשוקי התקשורת, לפחות באלו של המדינות המפותחות, פונות היום חברות התקשורת לאזור מתפתח זה. וכך, מודיעה היום חברת אי.סי.טל על מספר הזמנות למוצריה משלושה לקוחות חדשים במזרח אירופה, בהיקף של כמה מיליוני דולרים.
אי.סי.טל, המוחזקת בשיעור של 59% על ידי חברת אי.סי.איי , מפתחת ומשווקת מערכות ניטור ובדיקת איכות לחברות תקשורת. החברה מוסרת כי קיבלה הזמנות למוצר ה-FraudView למניעת הונאות ברשתות תקשורת, וכי מדובר על יישום המערכת ברשתות נייחות כמו גם בניידות.
אהרון שייך, מנכ"ל ונשיא החברה, ציין כי ספקיות תקשורת במזרח אירופה מתחילות להציע ללקוחותיהן יותר ויותר שירותים, וכתוצאה מכך, הן חשופות למגוון רחב יותר של הונאות ברשת. שייך הוסיף כי החברה מצפה שהחוזים הללו יסייעו לה להשיג הסכמים נוספים באזור מזרח אירופה.
אי.סי.טל נסחרת לפי שווי שוק של 163 מיליון דולר. ברבעון השלישי היא הצליחה לדווח שוב על תוצאות שיא, הן בשורה העליונה והן בשורת הרווח הנקי. החברה דיווחה על הכנסות של 24.3 מיליון דולר - עלייה של 17% מהכנסות הרבעון המקביל. ביחס לרבעון הקודם מדובר בעלייה קטנה של 100 אלף דולר בלבד.
יחד עם זאת, הקשיים בשוק הטלקום הגיעו גם אל אי.סי.טל וברבעון הרביעי, התוצאות אמורות להיות זהות לאלה של הרבעון השלישי - כלומר ללא צמיחה. בסיכום שנתי החברה צפויה לדווח על הכנסות של 96 מיליון דולר ולא 100 מיליון דולר כפי שקיוותה. הרווח הנקי הסתכם ברבעון השלישי ב-4.5 מיליון דולר או 25 סנט למניה.
אי.סי.טל קיבלה הזמנות בכמה מיליוני דולרים מ-3 לקוחות ממזרח אירופה
שירלי יום-טוב
14.1.2003 / 16:37
ההזמנות הן למוצר ה-FraudView למניעת הונאות ברשתות תקשורת; יישום המערכת יבוצע ברשתות נייחות כמו גם בניידות