איש העסקים יצחק תשובה מפרסם הבוקר הצעת רכש, שנייה במספר, למניות קרן ההון סיכון גרין , וזאת לאחר כישלונה של הצעת הרכש הקודמת שפורסמה לפני כארבעה חודשים. בדומה להצעה הקודמת, גם הפעם מציע תשובה לשלם לבעלי המניות של גרין מחיר של 1.7 שקלים למניה - 57% יותר ממחיר השוק שלה. ההבדל היחיד הקיים בהצעה הנוכחית הוא שהיא הוגשה ע"י חברת אפריל אם.איי סוכנות לנדל"ן, הנמצאת בבעלותו המלאה של תשובה, בעוד שההצעה הקודמת הוגשה ע"י חברת שרון-תשובה השקעות, הנמצאת בשליטתו.
סיכויי ההצלחה של ההצעה הנוכחית נראים טובים יותר בהשוואה להצעה הקודמת. וזאת, משום שלאחר הנפקת הזכויות אותה ביצעה גרין לפני מספר שבועות גדל שיעור ההחזקה של תשובה בקרן לכ-76.5% ממניות גרין, כאשר כ-13.4% ממניות הקרן מוחזקות ע"י החברה הבת, גרין ניהול. לפיכך, בכדי שתשובה יוכל להגיע, מבחינה אפקטיווית, לשיעור החזקה של 95% ממניות הקרן - שיעור החזקה אשר יאפשר רכישה כפויה של יתרת המניות - צריך תשובה שבעלי מניות נוספים, המחזיקים בלפחות 5.1% ממניות גרין, ייענו להצעת הרכש. המועד האחרון להיענות להצעה נקבע ל-30 בינואר בשעה 15:00.
עלות הצעת הרכש עבור תשובה מסתכמת בכ-8.5 מיליון שקל והצעת הרכש האמורה משקפת לגרין שווי של כ-84.2 מיליון שקל (כ-72.9 מיליון שקל בנטרול שווי המניות המוחזקות על ידי גרין ניהול). תשובה הודיע כי במידה ושיעור ההיענות להצעת הרכש יהיה נמוך משיעור ההיענות המזערי, אזי הצעת הרכש תבוטל והודעות הקיבול שיימסרו לא תעניינה.
אמיר גרא, מנכ"ל גרין, ועו"ד ליאורה פרט לוין, היועצת המשפטית של הקרן, אשר מחזיקים, כל אחד, בחבילת מניות של גרין בהיקף של כמה עשרות אלפי מניות, כבר הודיעו לתשובה על כוונתם להיענות להצעת הרכש. בסך הכל, יש בידי חברת אפריל הודעות קיבול מבעלי מניות המחזיקים בכ-1.3% ממניות גרין, ובמידה ובעלי המניות אשר נענו להצעה הקודמת, ייענו גם להצעה הנוכחית, קרוב לוודאי שהיא תוכתר בהצלחה.
גרין, אשר רשמה בשנת 2001 הפסד עתק של כ-169.3 מיליון שקל, הציגה בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2002 הפסד בסך של כ-117.8 מיליון שקל. ליום ה-30 בספטמבר 2002 היה לגרין גירעון של כ-132.9 מיליון שקל בהונה העצמי.
לגרין החזקות בשורה של קרנות הון סיכון אחרות, חלקן הגדול נסחרות בבורסה. בין היתר, מחזיקה גרין בכ-51% ממניות מופת ,בכ-32.4% ממניות מרתון , בכ-24.9% ממניות אינוונטק ובכ-15.1% ממניות שדות מו"פ .
בימי הזוהר שלה, אי שם בתחילת שנת 2000, נסחרה מניית גרין במחירי שיא של כ-103 שקל למניה, ומאז היא הספיקה לאבד קרוב לכ-99% משווייה.
יצחק תשובה מפרסם הצעת רכש למניות גרין לפי שווי של 84.2 מיליון שקל
אלי דניאל
15.1.2003 / 7:45
מציע לשלם 1.7 ש' למניה - 57% מעל מחיר השוק; עלות הצעת הרכש - 8.5 מ' ש'; מתחילת השנה הפסידה הקרן כ-117.8 מ' ש' * הצעת רכש לגרין - הסיבוב השני