וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אקס ליבריס הודיעה על צבר מכירות נוסף של כ-2 מיליון דולר

צורי דאר

20.1.2003 / 10:29

הלקוחות החדשים: הספרייה האלקטרונית בפינלנד, אוניברסיטאות מישיגן, טנסי, מונטריאול, בריטיש קולומביה, ליידן בהולנד והמכון להיסטוריה של צבא ארצות הברית



חברת אקס ליבריס (Ex-Libris) הישראלית, המתמחה במתן פתרונות תוכנה ושירותים נלווים לספריות ולמרכזי מידע, הודיעה היום כי סיפקה בשבועיים האחרונים מערכות תוכנה פרי פיתוחה למספר לקוחות ברחבי העולם, בהיקף כספי כולל של כ-2 מיליון דולר.



הלקוחות שרכשו מוצרים אלה הם: הספרייה האלקטרונית בפינלנד, אוניברסיטת מישיגן, אוניברסיטת טנסי, אוניברסיטת מונטריאול והאוניברסיטה של בריטיש קולומביה, אוניברסיטת ליידן בהולנד והמכון להיסטוריה של צבא ארצות הברית.



המוצרים שנמכרו הם - תוכנת 500 ALEPH לניהול ספריות, Digtool - לניהול מאגר מידע דיגיטלי, הכולל קבצי סרטי וקבצי קול, Metalib - פורטל המאפשר גישה למספר מאגרי מידע ו-SFX - כלי קישוריות בין מוצרי תוכן אלקטרוניים.



אקס ליבריס נוסדה ב-1980 כחברת אלף במסגרת חברת יישום של האוניברסיטה העברית. ב-1986 הקימו עזריאל מורג ואהוד ארד חברה לשיווק תוכנת ALEPH. שתי החברות התמזגו ב-1996 לאקס ליבריס.



על בעלי מניותיה העיקריים של אקס ליבריס נמנים האוניברסיטה העברית (30%), עזריאל מורג (19%) והקרנות תמר ו-וולדן (כ-18%) שהשקיעו בה בסוף 1998 סכום של 4 מיליון דולר לפי שווי של 22 מיליון דולר אחרי הכסף.



אקס ליבריס מעסיקה כיום 215 עובדים במשרדים ברמת השרון, בירושלים וב-6 חברות בנות ברחבי העולם. מוצרי החברה מותקנים כיום בכ-800 ספריות ב-50 מדינות, בהן הספריות של הרווארד ו-MIT.



אקס-ליבריס הודיעה בחודש האחרון על צבר עסקות בהיקף של כ-5 מיליון דולר. העסקה הבולטת היתה חוזה יוקרתי למחשוב הספריה הבריטית בלונדון בהיקף 1.8 מיליון דולר.



מורג, המשמש כיום כמנכ"ל החברה, אמר בשבוע שעבר ל-TheMarker כי החברה רשמה ב-2002 הכנסות של 22 מיליון דולר, ורווח של 1.3 מיליון דולר. לדבריו, החברה צופה כי הכנסותיה ב-2003 יגיעו ל-27 מיליון דולר, ותרוויח כ-3 מיליון דולר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully