הדולר היציג נקבע היום על רמה של 4.855 שקלים, עלייה של 0.31% מהיציג ביום שישי. לעומת רמת הדולר שנקבעה אמש בתום המסחר באופציות רשם הדולר היציג ירידה קלה של 0.12%. גם היורו המשיך לרשום עלייה היום. היורו היציג נקבע על 5.171 שקלים, עלייה של 0.24% לעומת היציג ביום שישי. לאחר קביעת היציג ממשיך הדולר להיסחר ביציבות סביב רמת היציג.
מחדר העסקות של בנק גדול נמסר כי המסחר מאופיין היום במחזורים נמוכים מאוד, כאשר המגזר העסקי כמעט לא לוקח חלק במסחר. יש מעט מסחר בין-בנקאי וקיים חוסר עניין בקרב הסוחרים הזרים.
על פי הערכת אחד הסוחרים, השוק נמצא בהמתנה לקראת התפתחויות עתידיות מאחר שההתפתחויות האחרונות כבר הוטמעו בשער הדולר. לגבי הקפיצה אותה ביצע הדולר ביום שישי וביום ראשון במסגרת המסחר באופציות, בחדר המסחר תולים אשמה מלאה בהורדת דירוג האשראי של חברת חשמל. "זה כמעט כמו להוריג את דירוג המדינה", אומר אחד הסוחרים.
בחדר העסקות של של בנק אוצר החייל מעריכים כי הדולר צפוי לנוע בימים הקרובים בטווח הצר שבין 4.85 שקלים ל-4.9 שקלים, כאשר 4.855 שקלים מתגלה כרמת תמיכה חזקה יחסית. הזרים לא מגלים עניין במסחר בשלב זה, אך אם יחזרו להיות דומיננטיים, מזהירים באוצר החייל, המגמה בדולר תהייה כלפי מעלה.
נזכיר כי אתמול היה מסחר סוער באופציות השקל-דולר על רקע מספר גורמים דוגמת הפחתת דירוג האשראי של חברת החשמל על ידי חברת מודיס, מציאת 12 ראשי נפץ כימיים ריקים בעיראק וחוסר הוודאות לגבי מועד המתקפה בעיראק, הירידות החדות בוול סטריט, וכן הפרסומים כי לאחר העימות הצפוי בעיראק תתפנה ארה"ב לטפל בנושא ההתנחלויות, אשר מחזקים את הסברה כי היא תתנה את מתן הערבויות בפינוי התנחלויות. דבר זה העלה חששות לגבי קבלת הערבויות, ולפיכך החליש את השקל.
הדולר היציג נקבע על 4.855 שקלים
אמיר טייג
20.1.2003 / 16:21
היציג ירד ב-0.1% לעומת הרמות בהן נסחר אתמול באופציות; היורו נקבע על 5.171 שקלים