עזרא הראל, מי שהיה בעל השליטה בחברת תעשיות רוגוזין המצויה כיום בפירוק, הגיש אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב את כתב ההגנה בתביעה על סך של 6.2 מיליון שקל. את התביעה הגישה חברת ניהול קרנות הנאמנות של בנק לאומי - לאומי פיא נגד החברה, מי שהיו בעלי תפקידים בכירים בחברה ונגדו. כתב ההגנה הוגש גם בשמם של אותם בעלי תפקידים, ביניהם מיכאל ברנע, אשר שימש כמנכ"ל החברה.
בכתב ההגנה - שהוגש ע"י עורכי הדין יוסי שגב, סיני אליאס וחן וינשטיין ממשרד עוה"ד י.שגב ושות' - טוענים הראל וחבריו כי הרקע לתביעה הינו "כשלונה של לאומי פיא בניהול קרנות נאמנות".
לטענת הראל וחבריו, החברה פעלה כחברת החזקות אשר השקיעה, באמצעות החזקותיה בחברות בנות, בנדל"ן, במלונאות, בתקשורת ובתחומים נוספים. כתוצאה מהמשבר הכלכלי והמיתון החריף אשר פקדו את המשק הישראלי, החל מחודש אוקטובר שנת 2000, נפגעו השקעותיה של החברה ונגרמו לה נזקים והפסדים ניכרים, אשר פגעו ביכולתה לפרוע את התחייבויותיה במועדן.
הראל וחבריו טוענים כי כל מאמצי החברה להתמודד עם המשבר הכלכלי ותוצאות המיתון הקשה על מנת לנהל את עסקי החברה באופן שוטף, לא נשאו פרי, וכי מכירת השליטה בחברה, מכירה שבוצעה ביוני 2002, נועדה, בין היתר, להביא לפתרון הקשיים שאליהם נקלעה רוגוזין. וזאת, באמצעות הצבת צוות ניהולי בעל ניסיון בהבראת חברות המצויות בקשיים. לטענת הראל וחבריו, כל נסיונות השיקום וההבראה של החברה נתקלו בהתנגדותה העקרונית והבלתי מתפשרת של לאומי פיא, וזאת בהתאם למטרתה המוצהרת להביא לפירוקה של החברה ולחיסול פעילותה.
הראל וחבריו מוסיפים וטוענים כי לאומי, שהתיימרה לפעול בשם כלל מחזיקי האג"ח של החברה, כפתה את דעתה על אותו ציבור, והציבה בפני החברה ונציגיה דרישות קשוחות ובלתי מתפשרות, אשר מנעו כל אפשרות לפתור את הקשיים שאליהם נקלעה החברה, ולהגיע להסדר אשר יביא להבראתה לטובת כלל הנוגעים בדבר - לרבות החברה עצמה, עובדיה ונושיה.
עוד טוענים הראל וחבריו כי לפי דרישתה של לאומי פיא, הוגשה על ידי הנאמן לאיגרות החוב בקשת פירוק כנגד החברה ובקשה למינוי מפרק זמני לחברה (תיק פש"ר 1630/02). לטענתם, לאומי פיא עמדה על כך שהנאמן יגיש את בקשת הפירוק, למרות התנגדותו של הנושה המובטח העיקרי של החברה, בנק הפועלים, אשר החוב לו מגיע לכ-16 מיליון יורו, ועל אף שעמדת כונס הנכסים הרשמי היתה שיש לאפשר לחברה לנסות להגיע להסדר עם בעלי האג"ח.
הראל וחבריו ממשיכים וטוענים כי ההליכים המשפטיים שבהם פתחה לאומי פיא כנגד החברה ומנהליה, כמו גם ההתקפות הפרועות בכלי התקשורת, נובעים מכשלונה של לאומי פיא בניהול קרנות הנאמנות ומההפסדים שנגרמו למשקיעים בקרנות שמנהלת התובעת. לטענתם, מטרת ההליכים שמנהלת לאומי פיא היא ליצור "אליבי" כלפי ציבור המשקיעים בקרנות הנאמנות שלה, על מנת להסתיר את העובדה הפשוטה כי היא כשלה בניהול כספי המשקיעים, פעלה באופן רשלני ובלתי סביר בכל הנוגע להשקעת הכספים, ונמנעה, ביודעין, מלהגיע להסדר עם החברה אשר היה מאפשר למשקיעים להציל חלק ניכר מהשקעותיהם.
הראל וחבריו מבקשים כי בית המשפט יסלק את התביעה על הסף, וזאת מבלי לגרוע מטענותיהם כלפי לאומי פיא בגין מעשיה בפרשה דנן.
עזרא הראל: תביעת לאומי פיא - בשל כשלונה בניהול קרנות נאמנות
אלי דניאל
22.1.2003 / 13:23