בורסות אירופה חתמו את יום המסחר בירידות שערים על רקע תחזית פושרת של נוקיה לרבעון הראשון וחולשה כללית בענף הפיננסים. בלונדון ירד מדד ה-FTSE ב-1.5% לאחר יום מסחר תנודתי. בפאריס סגר מדד ה-CAC את המסחר בירידה של מחצית האחוז.
בחזית המקרו: המכירות הקמעוניות בבריטניה עלו בדצמבר ב-1.1%, הקצב המהיר מזה שמונה חודשים. בגרמניה עלה מדד המחירים ליצרן ב-0.2% בדצמבר לעומת נובמבר, ובקצב שנתי של 0.9%.
ענקית הסלולר נוקיה דיווחה על עלייה של 8% ברווח הנקי הרבעוני, אך פירסמה תחזית לרבעון הראשון הנמוכה בממוצע מתחזיות האנליסטים. נוקיה רשמה ברבעון הרביעי רווח של 1.247 מיליארד יורו, או 0.26 יורו למניה, בהשוואה לרווח של 1.153 מיליארד יורו ברבעון המקביל. תחזית השוק היתה לרווח למניה של 0.24 יורו בלבד.
המכירות הסתכמו ב-8.843 מיליארד יורו, מעט למעלה מבתקופה המקבילה בה רשמה החברה הכנסה של 8.788 מיליארד יורו. נסגרה בירידה של 5%, לאחר שבבוקר רשמה עליות של יותר מ-2%. המתחרה אריקסון השילה 2%.
מניות הטכנולוגיה באירופה עלו לאחר שאתמול פירסמו צ'ק פוינט, טקסס אינסטרומנטס וקואלקום דו"חות טובים מהצפוי. בנוסף, עלתה יצרנית השבבים האירופית ST על התחזיות לרבעון הרביעי - והעלתה את רף התחזיות לרבעון הראשון של 2003.
STMicroelectronics, יצרנית השבבים הגדולה באירופה, צופה לרשום גידול של 24% במכירות ברבעון הראשון, בזכות ביקוש לשבבים לטלפונים סלולריים ומדפסות. ברבעון הרביעי רשמה החברה רווח נקי, שצמח ב-200% ל-160.6 מיליון דולר, והיכה את תחזיות האנליסטים. מנייתה עלתה ב-1%; המתחרה אינפיניון עברה לירידה של 3%. SAP רשמה עלייה של 1.1%.
סימנס, ענקית התעשייה הגרמנית, עלתה ב-2.1%, למרות שדיווחה על ירידה של 3% ברווח הנקי ברבעון הרביעי. הרווח הסתכם ב-521 מיליון יורו (558 מיליון דולר), והוא כולל הפסד של 17 מיליון יורו הקשור לחטיבת השבבים אינפיניון. הרווח היה גבוה מתחזיות האנליסטים ב-7%.
בנק המשכנתאות אבי נשונל נפל ב-5.5% לאחר שמקורות אמרו כי UBS ורבורג פירסם המלצת מכירה על מניית הבנק, והוריד בחצי את מחיר היעד.
פרודנשל, חברת הביטוח הבריטית, התחזקה ב-3.5% לאחר שדיווחה על הכנסות שנתיות גדולות מהצפוי, אך הזהירה כי תנאי השוק יישארו קשים ב-2003. מכירות מוצרי ביטוח חדשים ב-2002 צמחו ב-9% ל-3.1 מיליארד דולר.
אירופה: נוקיה איבדה 5% על רקע תחזית עגומה לרבעון; לונדון ופאריס נסגרו בירידות
יהודה שויצר
23.1.2003 / 19:52
מניית סימנס, ענקית התעשייה הגרמנית, עלתה ב-2.1%; בנק המשכנתאות אבי נשונל נפל ב-5.5%; פרודנשל, חברת הביטוח הבריטית, התחזקה ב-3.5%