וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחיר הנפט הגולמי זינק ב-2.8% אל מעל ל-35 דולר - שיא של 26 חודש

רן דוידוב

7.2.2003 / 22:32

ההתבטאויות המלחמתיות של הנשיא בוש שלחו את מחיר החוזה למארס למחיר של 35.12 דולר; מחיר החוזה לנפט לחימום המריא לשיא של 23 שנה כתוצאה מקור עז במזרח ארה"ב



מחירי הנפט הגולמי זינקו לשיא של 26 חודש, לאחר שנשיא ארה"ב ג'ורג בוש אמר כי עבור סדאם חוסיין "המשחק נגמר". מחירי החוזה לחבית נפט גולמי לחודש מארס זינק בניו יורק ב-96 סנט, או 2.8%, למחיר של 35.12 דולר לחבית. בלונדון עלה מחיר החוזה לחבית נפט גולמי מסוג ברנט למארס ב-86 סנט, או 2.8%, ל-31.99 דולר.



נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, הודיע אתמול כי ארצו תתמוך בקבלת החלטה חדשה במועצת הביטחון של האו"ם בענין עיראק, אולם הבהיר כי הוא מצפה שההחלטה החדשה תתבסס על הקודמת ותכלול צעדים נגד עיראק במקרה של אי-עמידה בה. בהודעה מיוחדת שמסר בבית הלבן, אמר בוש: "ארה"ב תקבל בברכה ותתמוך בהחלטה חדשה שמועצת הביטחון תקבל ושתבהיר כי היא עומדת מאחורי החלטתה הקודמת". הוא הוסיף: "ארה"ב, ומספר גדל של אומות, נחושות לעשות הכל כדי לפרק את המשטר העיראקי מנשקו".



בוש דחק בחברות מועצת הביטחון לפעול, בעקבות נאומו של שר החוץ קולין פאואל שלשום. הוא אמר כי מועצת הביטחון נתנה לנשיא העיראקי, סדאם חוסיין, הזדמנות אחרונה, אולם זה הדף אותה. "סדאם חוסיין עושה את הבחירה שלו ועכשיו על חברות מועצת הביטחון לעשות את שלהן", אמר.



לדברי בוש, חלון ההזדמנות הדיפלומטי הוא מוגבל בזמן. "לא נמתין לראות מה טרוריסטים או מדינות טרור יכולים לעשות עם נשק השמדה המוני. סדאם בוודאי ישחק משחקי הטעייה של הרגע האחרון, אבל המשחק נגמר". פרשנים בארה"ב ציינו כי הנאום החריף נועד להכין את הציבור לכך שרגע ההכרעה קרב, וכי ארה"ב קרובה מאוד לקבל החלטה על מלחמה בעיראק.



את העלייה במחירי הנפט דרבן אף הזינוק החד במחירי הנפט לחימום והסולר. מפיצי הנפט בצפון מזרח ארה"ב יפנו לממשל בוש על מנת שיורה לשחרר חלק מ-2 מיליון חביות הנפט הנשמרות כעתודות למקרה חירום. מספר מסופים התרוקנו בשבועות האחרונים והמפיצים מייבאים סולר רוסי כתחליף.



כתוצאה מכך וממזג האוויר הסוער השורר במזרח בארה"ב זינקו מחירי החוזים על הנפט לחימום ב-8.4% לשיא של 23 שנה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully