האנליסט סטיבן ווליקיוט מבנק ההשקעות השווייצי UBS-ורבורג מפרסם היום עדכון להמלצת הבנק למניית טבע , לקראת פרסום דו"חותיה השנתיים של החברה לסיכום 2002 שיפורסמו מחרתיים. ווליקיוט מותיר למניית ענקית התרופות הישראליות המלצת "קנייה" במחיר יעד של 49 דולרים - כ-36% מעל מחירה בשוק.
ווליקיוט צופה כי החברה תציג רווח של 45 סנט למניה ברבעון הרביעי של השנה, רווח המשקף גידול של כ-35% לעומת רווחי הרבעון המקביל. יש לציין כי הרווח אותו חוזה ווליקיוט נמוך בסנט אחד מהקונצנזוס בקרב האנליסטים. על פי תחזיותיו תציג החברה הכנסות של כ-751 מיליון דולר - 33% יותר מהכנסות הרבעון הרביעי של שנת 2001.
יחד עם זאת, ווליקיוט אינו פוסל את האפשרות שבדומה לרבעונים קודמים, גם הפעם תכה טבע את תחזיות האנלסיטים. לדבריו, אפשרות זו קיימת בעיקר הודות למכירות המוגברות של הגירסה הגנרית של האוגמנטין, אשר צפויות לתרום הכנסות רבעוניות של כ-100 מיליון דולר. לדברי ווליקיוט, טבע כבר מחזיקה בנתח של כ-25% משוק האוגמנטין.
להערכת ווליקיוט, מכירות הקופקסון, תרופת הדגל של טבע המיועדת לטיפול בחולי הטרשת הנפוצה, יסתכמו בכ-151 מיליון דולר, גידול של כ-48% לעומת מכירות הקופקסון ברבעון המקביל. חלקה של טבע, אשר בחלק משוקי היעד משווקת את הקופקסון ביחד עם אוונטיס, יסתכם בכ-83 מיליון דולר.
באשר לקופקסון מוסיף ווליקיוט, כי במהלך שנת 2002 הושקה תרופה זו ברחבי מספר מדינות באירופה - בין היתר בגרמניה, אוסטריה, הולנד ובסקנדינביה - ועל כן טבע צפויה לרשום בעתיד גידול דרמטי בהיקף המכירות של הקופקסון באירופה, גידול אשר יקזז כל האטה פוטנציאלית במכירות התרופה בארה"ב כתוצאה מכניסת תרופת ה-Rebif של סרונו.
ווליקיוט מציין כי אחת הסיבות לירידה שרשמה מניית החברה בשבועיים האחרונים היא חשש המשקיעים מהשלכות המערכה הצפויה בעיראק על ישראל. לדבריו, למרות שכ-25% מהכנסותיה הגלובליות של החברה נובעות ממוצרים המיוצרים בישראל, הרי שלטבע יש הסכמים הנוגעים להעברת הייצור למספר אתרים בינ"ל, מה שמבטל את "הסיכון" על פעילות החברה.
ווליקיוט ממליץ לרכוש את מניית טבע עוד לפני פרסום הדו"חות, שכן בימים אלה נסחרת המניה במכפיל רווח 18 בהשוואה לתחזיות הרווח לשנת 2003 העומדות על 1.85 דולר למניה.
UBS-ורבורג: טבע צפויה להציג הכנסות רבעוניות של כ-751 מיליון דולר; מכירות האוגמנטין הגנרי יסתכמו בכ-100 מ' ד'
אלי דניאל
16.2.2003 / 11:50
בבנק ההשקעות צופים רווח של 45 סנט למניה וממליצים לרוכשה לפני פרסום הדו"חות מחרתיים; לטבע הסכמים להעברת הייצור למספר אתרים בינ"ל במקרה של איום עיראקי על ישראל;