ירידות שערים נרשמות באירופה, על רקע אי הוודאות הנוגעת לסכסוך בעיראק - ובעקבות דו"חות קשים של רויטרס ו-UBS, הבנק הגדול בשווייץ. מדד FTSE בלונדון יורד ב-0.4%; פרנקפורט יורדת ב-0.9%; פאריס נסוגה ב-0.3%.
מנהיגי האיחוד האירופי אמרו בפגישתם אתמול כי פעולה צבאית צריכה להיות המוצא האחרון לפריקת הנשק של עיראק. ההחלטה המשותפת של ראשי מדינות אירופה היתה פשרה, במסגרתה ויתרה בריטניה על דרישה לניסוח האומר כי הזמן הולך ואוזל עבור עיראק. החלטת האיחוד, שהתקבלה לאחר שבשבוע האחרון הפגינו מיליונים ברחבי העולם נגד מלחמה, מקטינה את הסיכויים למהלך צבאי של ארה"ב בעיראק, או לפחות דוחה מהלך כזה בשבועות ספורים.
רויטרס יורדת ב-6.8% לאחר שדיווחה על ההפסד השנתי הראשון בתולדותיה כחברה בורסאית, בעקבות המשבר בשווקים הפיננסיים ברחבי העולם. בעקבות ההפסד, שהסתכם ב-631 מיליון דולר, מתכננת ספקית המידע הפיננסי הגדולה בעולם לקצץ 3,000 משרות עד 2006.
UBS, הבנק הגדול ביותר בשווייץ, יורד ב-3.4% לאחר שרשם הפסד של 101 מיליון פרנק שווייצי (73.8 מיליון דולר) ברבעון הרביעי של השנה. ברבעון המקביל רשם הבנק רווח של 808 מיליון דולר. התוצאה היתה חלשה מתחזיות האנליסטים, וזאת בשל הפרשה חד פעמית למחיקת פיין וובר.
נקודת אור סיפקה קינגפישר (סימול KFG.L) הבריטית, בעלת רשת חנויות המוצרים לבית, אשר מזנקת ב-5.5% לאחר שרשמה מכירות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי, וחזתה כי רווחיה השנה יעלו על התחזיות.
מניות הטלקום רושמות מגמה שלילית מתונה. ירידות נרשמות גם במניות הפרסום והפיננסים.
אירופה: ירידות שערים בעקבות הדו"חות של רויטרס ו-UBS; פרנקפורט יורדת ב-0.9%
דפנה מאור
18.2.2003 / 11:16
רויטרס יורדת ב-6.8% לאחר שדיווחה על ההפסד השנתי הראשון בתולדותיה; UBS יורד ב-3.4% בעקבות הפסד רבעוני