וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מניות רויטרס בשפל של 14 שנים לאחר שהמתחרה תומסון זכתה בחוזים עם בנקים גדולים

סוכנויות הידיעות

27.2.2003 / 18:07

ספקית המידע הפיננסי הוותיקה איבדה 78% משווייה במהלך השנה האחרונה



מניית רויטרס נפלה היום במסחר בבורסת לונדון ב-5.8% למחיר של 113 פני, מחירה הנמוך ביותר מאז חודש ספטמבר 1988, אך התאוששה בהמשך למחיר של 115.5 פני. המניה איבדה 78% במהלך השנה האחרונה, ירידה חדה ב-60% מזו שרשמו בממוצע מניות מגזר המדיה באירופה באותה תקופה.



הגורם לירידות האחרונות של מניית רויטרס היה פרסום התוצאות הכספיות לרבעון הרביעי של מתחרתה הקנדית תומסון פייננשל, אמרו מנהל קרנות ואנליסטים.



מנהל חטיבת המידע הפיננסי של תומסון צוטט כאומר לאנליסטים בתחום המדיה כי תומסון היכתה את רויטרס במאבק על חוזים עם בנק ההשקעות מורגן סטנלי ורויאל בנק אוף קנדה.



"החששות שלנו לגבי רויטרס אושרו בשיחת הועידה שערכה הנהלת תומסון בעקבות פרסום הדו"חות הכספיים של שנת 2002", נכתב בדו"ח למשקיעים שהוציא היום קרדיט סוויס פירסט בוסטון.



רויטרס, ספקית המידע הפיננסי, דיווחה בשבוע שעבר על הפסד שנתי ראשון בתולדותיה כחברה בורסאית, בעקבות המשבר בשווקים הפיננסיים ברחבי העולם. רויטרס רשמה הפסד של 631 מיליון דולר בשנת 2002, שבעקבותיו הודיעה על פיטורי 3,000 עובדים.



רויטרס, שהוקמה לפני למעלה מ-150 שנה, נפגעה מהנפילה הקשה בשוקי ההון, בחברות הפיננסיות ובעסקי הבנקאות ברחבי העולם - לקוחות גדולים שלה. פיטוריהם של עשרות אלפי בנקאים וברוקרים שהשתמשו בשירותי המסופים של רויטרס היוו פגיעה קשה במיוחד. מהלך פיתוח של תחום האינטרנט בהשקעה גדולה בהחל בשנת 2000 לא הניב את הצמיחה המיוחלת.



תחרות קשה מול בלומברג האמריקאית וספקית המידע הפיננסי הקנדית תומסון פייננשל, פגעו אף הם בעסקיה של רויטרס. תחום המסחר האלקטרוני, בו פועלת חטיבת אינסטינט שרויטרס הנפיקה לפני כשנתיים, נפגע בשל קריסת שוקי המניות ובריחת המשקיעים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully