"לאור צמצום היקפי הבנייה בשנים האחרונות וחיסול בעיית עודפי ההיצע בשוק, לא צפויות להערכתנו ירידות משמעותיות במחירי הדירות בשנת 2003" - כך מעריך אורן לוינטל מאגף הכלכלה בבנק . לוינטל מעריך כי בשנת 2002 חלה התייצבות במחירי הדירות לאחר שבשנים לפני כן נרשמה ירידה בפעילות אשר גרמה לירידת מחירים.
"מחירי הדירות עלו בעשרת החודשים הראשונים של 2002 בשיעור נומינלי של 5.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד", כותב לוינטל ומוסיף כי נוכח ירידת השכר הריאלי של 0.1% בשנה זו עלו מחירי הדירות בשיעור חד יותר של 5.6%. מנגד מציין לוינטל כי בשקלול עליית מדד המחירים (ללא סעיף הדיור) נרשמה עליה ריאלית של 1.7% בלבד במחירי הדיור.
לגבי מצב ענף הבנייה כותב לוינטל כי "ההחמרה במצבם הפיננסי של מספר קבלנים בשל חובות העבר והסתבכויות בפרויקטים מפסידים עלולות להביא לפשיטת רגל של חברות בנייה גדולות".
"התחלות הבנייה בשנת 2003 יסתכמו להערכתנו בכ-32 עד 34 אלף יחידות דיור, עלייה מסוימת בהשוואה לקצב בשנת 2002, שעמד על 32 אלף יחידות. תרחיש זה עשוי לא להתממש אם תחול החרפה בגורמים המעכבים את הרחבת ההשקעות בבנייה למגורים", כותב לוינטל, ומזכיר את מצוקת האשראי שקיימת במערכת הבנקאית וכן את המחסור בפועלים בתחום הבנייה כחלק מגורמים אלו.
בנק לאומי מעריך כי לא צפויה ירידה משמעותית במחירי הדירות בשנת 2003
אמיר טייג
5.3.2003 / 13:54
אורן לוינטל מאגף הכלכלה בלאומי: "ההחמרה במצבם הפיננסי של מספר קבלנים בשל חובות העבר והסתבכויות בפרויקטים מפסידים עלולות להביא לפשיטת רגל של חברות בנייה גדולות"