וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המפקח על הבנקים: "באופן טבעי הבנקים יותר אופטימיים מאתנו בנושא ההפרשות - הייתי מעדיף שינקטו בקו שמרני יותר"

אמיר טייג

6.3.2003 / 19:00

כך אומר יואב להמן ל-TheMarker; אגף הפיקוח בבנק ישראל מגבש תוכנית להסדרת דירוג האשראי שמבצעים הבנקים ללווים שלהם; צופה כי רמת ההפרשות ב-2003 תהיה דומה לרמה ב-2002



"לצערי, לביקורות שהפיקוח על הבנקים מבצע בבנקים יש השפעה על רמת ההפרשות שהבנקים רושמים. זה נוהג לקוי אשר על הבנקים לתקנו. באופן טבעי הבנקים יותר אופטימיים מאתנו, הייתי מעדיף שינקטו בקו שמרני יותר", כך אומר אומר היום ל-TheMarker יואב להמן, המפקח על הבנקים. "סיווג הלווים כבעייתיים הוא תפקידם של הנהלת הבנק והדירקטוריון. הפיקוח על הבנקים בא רק במעטפת".



להמן חושף כי אגף הפיקוח בבנק ישראל מגבש בתקופה האחרונה תוכנית להסדרת נושא דירוג האשראי הפנימי לפיו מסווגים הבנקים את הלווים שלהם. "במשק הישראלי קיימת בעיה - אין מספיק חוב סחיר בעל דירוג אשראי", אומר להמן ומתכוון לשכיחות הנמוכה של דירוג האג"ח הסחיר על ידי חברות דירוג חיצוניות, כמו מעלות.



"כל בנק ובנק פיתח מערכת דירוג פנימית משלו. דבר זה מקשה עלינו לבצע השוואה בין דירוגי הלווים בבנקים שונים", אומר להמן ומוסיף כי "בפיקוח על הבנקים רוצים ליחס חשיבות רבה יותר לדירוג הלווים". להמן מדגיש כי אין צורך לבצע שינוי במערכת דירוג הסיכון הלווים בה משתמשים הבנקים אך יש ליצור אמות מידה אחידות בין בנק לבנק.



"אם הנהלות הבנקים יודעות כי יש צורך לבצע הפרשה ולא עושות זאת, זה עצוב מאוד", עם זאת מעריך להמן כי להנהלות הבנקים יש את האינטגריטי הנדרש על מנת לבצע את ההפרשות הנדרשות. להמן מניח כי גם ללא ההתערבות של המפקח, הבנקים היו מבצעים את אותן ההפרשות שביצעו בשנתיים האחרונות. "פער העמדות בין המפקח והבנקים נסוב, בדרך כלל, סביב עיתוי ההפרשה, ולא על עצם נחיצותה", אומר להמן שנכנס לתפקידו בתחילת החודש לאחר שהחזיק בתפקיד המשנה למפקח הקודם.



לגבי מדיניות הדיבידנדים מבהיר להמן כי "עד שתמונת רווחיות בבנקים לא תתבהר יהיה קשה מאוד לצפות לחלוקת דיבידנד. אי אפשר לדרוש ממערכת הבנקאית שתתמוך בהוצאת המשק מהמיתון באמצעות הגדלת היקף האשראי, ומנגד תמשיך לחלק דיבידנדים". להמן ממשיך את הקו שהתווה קודמו בתפקיד, יצחק טל, במסגרתו לא ראה בחיוב חלוקת דבידנדים על ידי הבנקים. עמדת המפקח הקודם מנעה מבנק לאומי חלוקת דיבדנד בשנים 2002 ו-2001 לאחר שחילק שבע שנים רצוף סכום כולל של יותר 4.8 מיליארד שקל. בדומה ללאומי גם הפועלים נמנע מחלוקת דיבידנד בשנת 2002 ובמחצית 2001.



"שנת 2003 תהיה דומה לשנת 2002 מבחינת ההפרשות לחובות מסופקים שירשמו הבנקים", מעריך להמן. "גם תחת ההנחה כי יהיה שיפור קל המצבה הכלכלי של ישראל, לא יהיה די בכך כדי למנוע רמת הפרשות גבוה, כפי שנרשמה ב-2002". להמן מדגיש כי המצב הכלכלי הוא הגורם העיקרי אשר יקבע את פני ענף הבנקאות בשנים הקרובות ושיפורו הוא הפתרון לבעיית הבנקים. "מתפקידם של קברניטי המשק החדשים ליצור מגמה חיובית אשר תוציאו מהמיתון".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully