וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פס"ד תקדימי: עובד מדינה בחוזה אישי שפוטר - זכאי לשימוע ולייצוג הוועד

חיים ביאור

12.3.2003 / 8:58

בית הדין הארצי קבע גם כי כשמדובר בהתקשרות לתקופה קצובה לביצוע עבודה ספציפית המתוחמת מבחינת משכה, עובד מדינה בחוזה אישי או מיוחד לא זכאי לשימוע



עובד בחוזה אישי או מיוחד המועסק בשירות המדינה שפוטר בשל צמצומים, זכאי לקבל זכות טיעון נגד פיטוריו; העובד גם זכאי להיות מיוצג על ידי ארגון העובדים, על אף שייצוג זה שמור לעובדים קבועים - כך קבעה השבוע שופטת בית הדין הארצי לעבודה, נילי ארד, בפסק דין תקדימי אליו הצטרפו נשיא בית הדין, השופט סטיב אדלר, והשופט שמואל צור. פסק הדין ניתן בתביעה נגד המדינה שהגיש אלי שדה, עובד בחוזה מיוחד ביחידת הפיקוח על הצומח והחי במשרד החקלאות, שהיקף פעילותה הצטמצם על פי החלטת הממשלה.



בית הדין הארצי קבע כי כאשר מדובר בהתקשרות לתקופה קצובה לביצוע עבודה ספציפית המתוחמת היטב מבחינת משכה, עובד בחוזה אישי או מיוחד בשירות המדינה אינו זכאי לשימוע או להגנה של ארגון העובדים היציג. לעומת זאת, במקרה של שדה, שהעסקתו היתה בעלת אופי של התקשרות מתמשכת, מעבר לתקופה של שנה אחת שנקצבה תחילה בחוזה להעסקתו - הוא זכאי לקבל את זכות הטיעון וההגנה ככל עובד קבוע בשירות המדינה.



"על אף שלעובד זה אין זכות קנויה להמשך העסקתו, היתה לו ציפייה לגיטימית שיחודש חוזה ההעסקה עמו, ובצדה שתינתן לו הזדמנות הולמת להציג את טענותיו, בניסיון לשנות את ההחלטה שלא להעסיקו עוד בשל הצמצומים ביחידה", קבע בית הדין. "לפיכך, אין להתיר מציאות בה עובדים דוגמת שדה יעמדו לעצמם, חשופים בפני כל צעד של הפסקת ההתקשרות, בלי יכולת להתגונן בפניו".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully