דו"חות חיוביים של אפלייד מטריאלס שהזניקו את מניות חברות השבבים והרגעת רוחות מסוימת סביב המלחמה הצפויה בעיראק, תרמו ליום של עליות חדות בוול סטריט. המניות נסחרו במחזורים גבוהים למדי בהשוואה לשבועות הקודמים. מדד נאסד"ק קפץ ב-4.8% לרמה של 1,340 נקודות ודאו ג'ונס זינק ב-3.6% לרמה של 7,821 נקודות. אינטל הושפעה מהמגמה החיובית שהשרתה אפלייד ומנייתה הובילה את העליות במניות הטכנולוגיה.
גם הישראליות הגדולות נהנו מיום של עליות. צ'ק פוינט הוסיפה 7% למחיר של 15.3 דולר, אמדוקס נעלה את המסחר ב-13.4 דולר לאחר שזינקה ב-14% ומרקורי הגיעה ל-32.8 דולר בעקבות עלייה של 7%.
ואולם את ההצגה האמיתית גנבה מניית קומברס שניתרה ב-19% למחיר של 11.4 דולר במחזור גבוה כמעט פי 10 מהרגיל. זאת, לאחר הדו"חות הטובים שפירסמה יצרנית התאים הקוליים אתמול לאחר המסחר ותחזית חיובית להמשך. קומברס עמדה ברף העליון של התחזית שסיפקה בסיום הרבעון הקודם, עם הכנסות של 176 מיליון דולר ברבעון הרביעי. ההפסד הנקי הסתכם ב-30.1 מיליון דולר או 16 סנט למניה, והוא כולל הוצאות חד פעמיות בגובה של 17.5 מיליון דולר שהמשיכו להעיב על הדו"חות.
לרבעון הבא צופה קומברס הכנסות של 171-189 מיליון דולר ויש לה צבר הזמנות של 294 מיליון דולר להמשך השנה. בבית ההשקעות ג'יי.פי מורגן העלו היום את ההמלצה למניה ל"נייטרלי" מ"משקל יתר" ובנק ההשקעות מריל לינץ' עידכן כלפי מעלה את התחזיות, אם כי לא שינה את המלצתו.
גם ורינט ואולטיקום , החברות הבנות של קומברס, עקפו את התחזיות. אולטיקום קפצה ב-19%, ואילו ורינט רשמה ירידה של 8% למחיר של 17.9 דולר במחזור של פי 3 מהממוצע לה. ורינט סיפקה תחזית לצמיחה נמוכה יחסית ברבעון הבא עם צפי להכנסות של 44 מיליון דולר ברבעון, רווח תפעולי של 3.3 מיליון דולר ורווח נקי של 3 מיליון דולר. ל-2003 היא צופה הכנסות של 182 מיליון דולר ורווח של 55 סנט למניה או 13.9 מיליון דולר.
נור , שפירסמה אף היא את תוצאותיה לרבעון הרביעי, הודיעה במקביל על פרישתו של ארז שחר, מנכ"ל החברה. את שחר יחליף דוד אמיר, שמילא בעבר שורה של תפקידים בכירים בסאיטקס ובשנה האחרונה שימש כיועץ מיוחד לנור. נור, הנסחרת לפי שווי שוק של כ-6.5 מיליון דולר בלבד, דיווחה על הכנסות של 19.5 מיליון דולר ברבעון הרביעי, המשקפות ירידה של 32% מהרבעון המקביל ושל כ-7% מהרבעון שעבר. ב-2002 כולה רשמה החברה הכנסות של 85.3 מיליון דולר - נפילה של 29% משנת 2001. שחר ציין כי החברה אינה יכולה לספק תחזיות להמשך. מניית נור הגיבה לחדשות בעלייה של 5% לרמה של 39 סנט.
בעלי המניות של טי.טי.איי נותרו אדישים למדי להודעת החברה בה מסרה את הפרטים המלאים של חוזה שנחתם ברבעון הרביעי עם מפעילת התקשורת הלאומית של קוסטה ריקה (ICE). היקף החוזה שלה עם חברת התקשורת מסתכם ב-11.7 מיליון דולר. מניית טי.טי.איי נסחרה בעלייה קלה ל-5.8 דולרים.
וול סטריט: הנאסד"ק עלה בכ-5%
סופי שולמן
13.3.2003 / 23:54
קומברס זינקה ב-19.2% במחזור גבוה בעקבות הדו"חות והתחזית החיובית להמשך; הדאו ג'ונס זינק ב-3.6%