וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מדיויז'ן ממשיכה להשתפר: ההכנסות ברבעון צמחו לכ-2.8 מיליון דולר; רבעון שלישי רצוף עם רווחיות תפעולית

אלי דניאל

16.3.2003 / 13:55

ב-2002 צמחו ההכנסות ב-25% לכ-9.5 מ' ד'; רווח תפעולי של 230 א' ד'; ההפסד בשנה החולפת - 259 א' ד'; אגפא הזרימה לחברה ברבעון ה-4 500 א' ד' נוספים



חברת מדיויז'ן הדמיה רפואית , העוסקת בפיתוח ובשיווק מוצרי הדמיה דיגיטליים לרפואת עיניים, מדווחת על המשך גידול בהכנסותיה במקביל לצמצום בהפסדים.



כך, החברה, אשר מניותיה נסחרות בבורסה בבריסל, הציגה ברבעון החולף הכנסות של כ-2.8 מיליון דולר, מה שהוביל אותה להכנסות שנתיות של כ-9.5 מיליון דולר - גידול של 25% בהשוואה להכנסות שהושגו בשנת 2001. בחברה מייחסים את הגידול במכירות למאמץ הממוקד בתחום זה, מאמץ אשר כלל את הרחבת צוות המכירות.



ברמה התפעולית הצליחה מדיויז'ן להראות רווחיות, זה הרבעון השלישי ברציפות, כשהפעם הסתכם רווח זה בכ-180 אלף דולר. בסך הכל, רשמה החברה בשנה החולפת רווח תפעולי של 230 אלף דולר - שיפור בהשוואה להפסד תפעולי של 747 אלף דולר אותו הציגה החברה בשנה הקודמת.



בשורה התחתונה רשמה החברה הפסד נקי של 259 אלף דולר, מזה הפסד של 83 אלף דולר ברבעון הרביעי. תוצאות אלה טובות יותר מאלה שהושגו בתקופות המקבילות - הפסד של 991 אלף דולר בשנת 2001, מזה הפסד של כ-256 אלף דולר ברבעון הרביעי של אותה השנה.



ההון העצמי של החברה הסתכם ביום ה-31 בדצמבר 2002 ב-399 אלף דולר - גידול של כ-300 אלף דולר לעומת תום הרבעון השלישי ושיפור ניכר לעומת גירעון של 581 אלף דולר איתו החלה החברה את שנת 2002, כל זאת לאחר שחברת AGFA Gevaert הזרימה לקופת החברה בנובמבר האחרון כ-500 אלף דולר, בהתאם להסכם עליו חתמו הצדדים בספטמבר 2001. אגפא צפויה להזרים לקופת החברה מזומנים נוספים בהיקף של 500 אלף דולר במהלך שנת 2003, בכפוף לעמידה באבני דרך.



במהלך הרבעון הרביעי הגיעה החברה להסכם עם בנק המזרחי ולפיו ניתנה לבנק אופציה לרכישת מניות של החברה בתמורה ל-480 אלף יורו. במקביל, הבנק העמיד לחברה הלוואה בסך של 800 אלף דולר, והלוואה זו תיפרע ב-12 תשלומים שווים החל מ-30 ביוני 2004.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully