קבוצת סלדן מודיעה הבוקר, על רכישת 33% מרשת חנויות הנוחות סבן אקספרס מידי קבוצת קמרי. עסקה המשקפת שווי חברה של כ - 40 מיליון ₪ ולאחריה תהפוך קבוצת סלדן לשותפה פעילה ברשת.
סבן אקספרס היא רשת חנויות נוחות עירונית שמופעלת בחלקה ע"י זכיינים ומוחזקת ע"י קבוצת קמרי בבעלות אסף קמרי וטוני זיו והיא מפעילה כיום כ-125 חנויות בפריסה ארצית מלאה.
עם הרכישה, מכריזות החברות כי בכוונתן לפתח את הרשת ולפתוח 75 סניפים חדשים במהלך השנה הקרובה ולהגיע ליעד של כ- 200 סניפים עד סוף השנה ועוד 100 סניפים עד סוף 2025
אודי סעדה, מנכ"ל ובעלים של קבוצת סלדן מסר: "ההשקעה ברשת חנויות הנוחות סבן אקספרס מהווה אבן דרך משמעותית עבור קבוצת סלדן. זוהי פעם ראשונה שקבוצת סלדן נכנסת לעסקי הקמעונאות בנפח כה משמעותי. הרכישה החדשה מחזקת את מגוון מקורות ההון של הקבוצה ובעלת פוטנציאל התרחבות. אני שמח על שיתוף הפעולה עם קבוצת קמרי ומאמין שהיתרונות היחסיים של שתי הקבוצות יחד מייצרים צוות מנצח".
אסף קמרי, מבעלי קבוצת קמרי מסר: "רשת חנויות הנוחות "סבן אקספרס" מפעילה 125 סניפים בפריסה ארצית מלאה מקריית שמונה ועד אילת בזמן קצר מיום הקמתה. אנו מברכים את קבוצת סלדן שמצטרפת אלינו היום ומאמינים שהיתרונות של סלדן יוכלו להיטמע בעסקי הרשת".
לאחרונה פתחה רשת סבן אקספרס סניף חדש במרכז המסחרי ברמת אפעל, כחלק מאסטרטגית הצמיחה באזורי ביקוש. המודל העסקי של הרשת מתבסס על מתן זכיינות בתחום המזון והקמעונאות, לרבות ליווי צמוד ויעוץ לבעלי הזיכיון. קבוצת סלדן מחזיקה בשטחי מסחר רבים ובכוונתה להכניס אליהם את רשת סבן אקספרס.
קבוצת סלדן שמוחזקת בבעלות איש העסקים, אודי סעדה, הוקמה בשנת 2014 ומתמחה בעיקר בעסקאות יזום נדל"ן מניב, בתחום הלוגיסטיקה, המגורים והמשרדים. לקבוצה בעלות על עשרות אלפי מטרים של נכסים מניבים המושכרים במלואם ברחבי הארץ, בין היתר בירושלים, חיפה, אשדוד, אשקלון, קריית אונו, גן יבנה, פארק ראם ושדרות.
בבעלות הקבוצה זרוע מסחרית של מספר חברות כגון, חברת "אמן דגים" הפועלת ומתמחה בענף הדגים קרוב ל30 שנה, בעיקר ביבוא ושיווק של דגים לעסקים ומסעדות מובילות בתחום הקולינרי. 33% מרשת חנויות הנוחות "סבן אקספרס" וחברה למחזור סוללות ליתיום-יון שהוקמה מתוך שאיפה לתת מענה לצורך ההולך וגובר בפתרונות מחזור של סוללות ליתיום-יון מעולם הרכב ועוד חברות בתחומים מגוונים.
קבוצת קמרי מחזיקה בבעלות, בשותפות, ומנהלת עשרות מותגי מזון, ביניהם הרשתות: רולדין, ארקפה, B פארם, ארומה, מוזס, גולדה, יאשקה, קנדילנד "סבן אקספרס" ועוד, בנקודות מכירה קמעוניות בפריסה ארצית ובמקומות אסטרטגיים.
בעלי החברה הם המייסד אסף קמרי שחי ונושם את התחום כבר 25 שנים, בן 45 מסביון, טוני זיו, שותף מנהל, בן 43, המתגורר בסביון ויוסי מזרחי, שותף מנהל המתגורר בקרית אונו.