וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בתום שלושה רבעונים חיוביים אורדן שוב מפסידה: מחקה 6.4 מיליון שקל בגין יישום תקן 15

אלי דניאל

26.3.2003 / 8:54

ההפסד הרבעוני - 7.9 מיליון ש'; ב-2002 הרוויחה החברה כ-8.1 מיליון ש'; ההכנסות צמחו לכ-833.5 מיליון ש' בעקבות רכישת איטונג; פעילות המתכת תרמה רווח של כ-15.2 מיליון ש'



יישומו של תקן 15 עלה לחברת ההחזקות אורדן תעשיות הנמנית על קבוצת שרם פודים קלנר , במחיקה בהיקף של כ-6.4 מיליון שקל בגין ירידת ערך ההשקעה בכ-19.4% מהון המניות של אם.וי.טי מולטי ויז'ן המפתחת מוצרי פרסום ושילוט באנימציה.



מחיקה זו, כמו גם הגידול בשיעור של 128% בהוצאות המימון של החברה ברבעון החולף לכ-10.7 מיליון שקל, הביאו לכך שלאחר שלושה רבעונים חיוביים חזרה אורדן להציג שורה תחתונה שלילית, כשהיא מראה הפסד רבעוני של כ-7.9 מיליון שקל. בחברה מסבירים כי הגידול בהוצאות המימון נובע מהעלייה במסגרות האשראי בעקבות רכישת מניות איטונג , כמו גם בשל העלייה בשיעור הריבית וירידת המדד ברבעון החולף. בסיכום שנתי רשמה החברה רווח נקי של כ-8.1 מיליון שקל, שיפור ניכר בהשוואה להפסד של כ-162.8 מיליון שקל שנרשם בשנת 2001.



רכישתה של איטונג ע"י החברה הבת אורלייט הביאה לגידול של כ-108% בהכנסות הרבעוניות לכ-195.5 מיליון שקל, כאשר חלקה של איטונג בהכנסות הרבעוניות עמד על למעלה מ-50% - 101.5 מיליון שקל. בסיכום שנת 2002 מציגה אורדן הכנסות של כ-833.5 מיליון שקל, והכנסות אלה גבוהות ביותר מכפליים מהכנסות שנת 2001.







פעילותה המסורתית של אורדן - ייצור וממכר יציקות פלדה, הניבה לה הכנסות שנתיות של כ-138.3 מיליון שקל, עלייה של כ-16% בהשוואה להכנסות בשנה הקודמת. עלייה זו, נובעת מגידול במכירות ליצוא בגין פרויקט חד פעמי. פעילות זו הניבה לאורדן רווח של כ-15.2 מיליון שקל, שיפור בהשוואה להפסד של כ-4.9 מיליון שקל בשנת 2001.



ההון העצמי של אורדן הסתכם בתום שנת 2002 בכ-147.1 מיליון שקל והוא מהווה כ-16% ממאזנה המאוחד של החברה. ביתרת האשראי לזמן קצר נרשמה בשנה החולפת ירידה חדה וזה הסתכם ב-31 בדצמבר 2002 בכ-114.5 מיליון שקל, כ-55% פחות מהיקף יתרה זו בתחילת שנת 2002.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully