וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשת סטארבקס יוצאת מישראל

איילה צורף

31.3.2003 / 16:58

קבוצת דלק תסגור את ששת סניפי הרשת; עובדי החברה, עשרות במספר - מרביתם במשרה חלקית, יפוטרו; דלק תמחוק בגין השקעותיה במיזם סטארבקס 7 מיליון שקל ב-2002


ביום שישי קבוצת דלק תסגור סופית את 6 סניפי סטארבקס בישראל. בהודעה שהוציאה החברה נכתב כי סטארבקס העולמית ודלק החליטו על הפסקת השותפות ביניהן. עוד נכתב כי דלק תמחוק ב-2002 בגין השקעותיה במיזם סטארבקס 7 מיליון שקל. עובדי החברה, 120 במספר, פוטרו.

על פי הערכות של אנשי שיווק בכירים, הסניפים הריקים שהביאו את דלק להפסיק את פעילות המותג הם תוצאה של הערכת יתר לכוחו של מותג אמריקאי, כשבשוק המקומי פעילים כמה שחקנים חזקים ומיומנים. דלק מחזיקה ב-80% מסטארבקס ישראל, וסטארבקס העולמית בשאר.

כיום מפעילה בעלת השליטה, חברת דלק, 6 סניפים - ומאז תחילת הפעילות נצברו הפסדים של כ-15 מיליון שקל (לא כולל הרבעון האחרון). מצבה של הרשת היה בכי רע מאז פתיחתה במאי 2001. במהלך התקופה שהופעלה רשת סטארבקס, החליפה פעמיים דלק את הנהלתה - כולל את המנכ"ל ואת היו"ר.

הנהלת הרשת תולה את האשם למצבה בהידרדרות הכלכלית והביטחונית. באמצע 2002 הודיעה החברה על כוונתה לפתוח סניפים בפריפריה: בחדרה, ברחובות, בראשון לציון ובאשדוד. תוכנית זו נגנזה, כמו תוכניות פעילות קודמות.

ביוני אמר המנכ"ל הקודם, מיקי קינן, כי אחת הטעויות האסטרטגיות של סטארבקס ישראל היתה העובדה שלא נכנסה לפריפריה - אלא התמקדה בתל אביב, בהרצליה ובכפר סבא, שבהן פועלות רשתות מקומיות מבוססות - כמו ארקפה, קופי בין, אילנ'ס וארומה - לצד בתי קפה פרטיים מצליחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully