וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אירופה: הרבעון נפתח בעליות שערים של כ-1.3% בהובלת מניות הנפט והפיננסים

דפנה מאור

1.4.2003 / 11:25

מחיר הנפט שומר על יציבות בעקבות ביטול שביתה של איגוד העובדים הגדול בניגריה; נוקיה עולה ב-2.8%



עליות שערים נרשמות במרבית המגזרים בבורסות אירופה, עם פתיחתו של הרבעון הראשון. לאחר רבעון של ירידות חדות, רושמות הבורסות עליות במדדים. לונדון עולה ב-1.1%; פרנקפורט ב-1.4%; פאריס ב-1.3%.



דיווחים על קרבות קשים בפאתי בגדאד, וכוונת ארה"ב להשהות את המתקפה לכיבוש העיר השפיעו לרעה על המסחר בימים האחרונים. היום נרשמת התאוששות, לאחר שלושה ימים של ירידות.



מניות הפיננסים מובילות את העליות, לאחר שרשמו אתמול ירידות חדות. ING ההולנדית עולה ב-3.9%; מינכן רה עולה ב-7.5%; בנק ABN אמרו עולה ב-3.2%.



במניות הנפט נרשמות עליות שערים: BP עולה ב-1.8%; רפסול ב-1.2%; טוטאל פינה ב-1.6%. מחיר הנפט הגולמי שומר על יציבות, לאחר שאיגוד העובדים הגדול בניגריה ביטל שביתה מתוכננת.



מניית נוקיה עולה ב-2.8%. מניות הטכנולוגיה באירופה רושמות עליות קלות. נוקיה חתמה על הסכם עם חברה סינית לבניית מערכת תקשורת רדיו עבור עיריית בייג'ין.



בריטיש אמריקן טובאקו (סימול BATS.L), יצרנית הסיגריות, יורדת ב-0.9% לאחר שמניות אלטריה, החברה האם של פיליפ מוריס, נפלו אמש ב-6.8% בעקבות חשש מפשיטת רגל של פיליפ מוריס, וזאת בעקבות אי יכולתה לשלם ערבות של 12 מיליארד דולר - הנדרשת כדי שתוכל לערער על פסק דין שהוצא נגדה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully