מחיר החוזים על הנפט יורד ב-3% במסחר בבורסת הנפט הבינ"ל של לונדון, לאחר שאתמול נסגר בירידה של 4% בניו יורק. דיווחים על כיתור כרבלא והכנות לתקיפת בגדאד מצפון הובילו להערכות שהעיכוב בהתקדמות בעלות הברית בא לסופו. שמועות על מותו של סדאם חוסיין התעוררו לאחר שנעדר מנאום מתוכנן בטלוויזיה העיראקית, והובילו לנפילת מחיר הנפט. בנוסף, בוטלה אתמול שביתת עובדים בניגריה -בה מתחוללת מלחמת אזרחים ששיבשה את אספקת הנפט.
המשקיעים בשוק הנפט הימרו על ירידת מחירים גם בעקבות היעדרו של חוסיין מהופעה מתוכננת בטלוויזיה. במקום זאת הקריא שר ההסברה העיראקי הצהרה בשמו של חוסיין, הקוראת לעם העיראקי להגן על עצמו מכוחות הקואליציה.
שר ההגנה של ארה"ב, דונלד רמספלד, אמר כי היעדרו של חוסיין מהנאום הוא "מעניין". אתמול התחולל קרב גדול בין כוחות קרקע של ארה"ב ומשמר הרפובליקה של עיראק 108 ק"מ דרומית לבגדד. גורמים צבאיים אמרו כי ייתכן שזו תחילתו של מהלך לכיבוש בגדד.
שביתה של איגוד העובדים הלאומי של ניגריה, בו חברים גם עובדי איגוד הנפט והגז הטבעי, בוטלה אתמול על ידי קונגרס העבודה הניגרי. תפוקת הנפט של ניגריה, מהיצרניות הגדולות בעולם, נפלה ב-40% בשל קרבות בין פלגים אתניים שונים בניגריה. ביטול השביתה העלה תקוות כי הסכסוך האלים יבוא לסיומו בקרוב.
מחיר הנפט נופל ב-3% בלונדון בעקבות התקדמות כוחות הברית בעיראק
רונן סרברניק
2.4.2003 / 23:04