חברת בית וגג דיווחה הבוקר כי דירקטוריון החברה אישר אתמול את מינויו של שאול קוברינסקי לדירקטור בחברה ובהמשך צפוי קוברינסקי להחליף את שלמה זהר בתפקיד יו"ר החברה בכפוף לאישור האסיפה הכללית.
קוברינסקי ייכנס לתפקידו כיו"ר הדירקטוריון במקומו של זהר ב-16 במרץ 2025 עם סיום כהונתו של זהר, לאחר אישור ופרסום הדוחות השנתיים לשנת 2024 ולאחר ביצוע חפיפה מלאה של השניים.
קוברינסקי, כיהן משנת 2018 עד סוף שנת 2023 כיו"ר בנק דיסקונט, הוביל את הבנק בהצלחה בתקופה של טלטלות ושינויים בענף, הינו בעל רקע עשיר בקרב חברות ציבוריות בכלל ובתחום הפיננסיים בפרט ובעל ניסיון רב במיזוגים ורכישות. קוברינסקי מכהן כדירקטור בחברת שטראוס.
זהר כיהן בתפקיד היו"ר החל מחודש פברואר 2022, בתקופה בה החברה הונפקה בהצלחה בבורסה לניירות ערך בתל אביב במרץ 2022 וסייע להנהלת החברה ביישום האסטרטגיה העסקית, הרחבה משמעותית בפעילותה בתחום ההתחדשות העירונית.
יעקב שחר בעל השליטה מסר: "אנו גאים לצרף אל בית וגג את שאול קוברינסקי, שחקן חיזוק משמעותי. שאול מביא עימו ניסיון עשיר ורלוונטי לצד הכרות נרחבת עם השוק הישראלי ואני בטוח כי הוא האדם הנכון להוביל יחד עם ההנהלה את בית וגג להמשך צמיחה בהתאם לתוכנית האסטרטגית של החברה.אני רוצה להודות שוב לשלמה על תרומתו המשמעותית לעבודת הדירקטוריון ולהישגי החברה בתקופתו כיו"ר ולאחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו."
מר שאול קוברינסקי מסר: "אני שמח להצטרף לחברת בית וגג בתקופה משמעותית זו עבור שוק ההתחדשות העירונית בישראל. אני מאמין ביכולתה של החברה למנף את יתרונותיה התחרותיים, להמשיך ולצמוח ולמצב את עצמה כאחת מחברות הנדל"ן המובילות במשק".
שאול קוברינסקי ימונה לתפקיד יו"ר בית וגג
3.2.2025 / 11:50