וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

איזו טעות: עבר במסלול הירוק עם שעוני יוקרה בשווי מאות אלפי שקלים

עודכן לאחרונה: 5.2.2025 / 14:41

בודקי המכס בנתב"ג סיכלו ניסיון להבריח 9 שעוני יוקרה על ידי ישראלי עם אזרחות אמריקאית, אשר לא הצהיר עליהם במכס בעת הגעתו בטיסה מארה"ב, והיה עליו לשלם מע"מ בסך כ-130 אלף שקל

הונאת ענק נחשפה: רשת חברות קש הפיצה חשבוניות פיקטיביות בסך חצי מיליארד ש"ח/דוברות רשות המסים

בודקי המכס באולם הנוסעים בנתב"ג סיכלו אתמול (שלישי) ניסיון להבריח לארץ 9 שעוני יוקרה מסוגים שונים, ששווים מוערך בכ-720 אלף שקלים.

החשוד בניסיון ההברחה הוא שני מזרחי, ישראלי המחזיק גם באזרחות ארה"ב אשר הגיע בטיסה מארה"ב וניסה להבריח את השעונים במזוודה שנשא עימו. מזרחי עבר במסלול הירוק, המיועד לנוסעים שאין ברשותם מוצרים החייבים בהצהרה למכס. בעת שעבר במסלול הירוק, התבקש להניח את מזוודתו במכונת השיקוף, שם התגלו השעונים, אריזותיהם ותעודות אחריות לשעונים.

בעקבות ממצאי הבדיקה הועבר מזרחי לחקירה של יחידת הסמים והמכס בנתב"ג (יס"מ נתב"ג). בהמשך הוא הובא בפני בית משפט השלום בראשון לציון ושוחרר בתנאים מגבילים.

סוכל ניסיון להבריח 9 שעוני יוקרה בשווי 720 אלף ש"ח בנתב"ג. דוברות רשות המסים, אתר רשמי
סוכל ניסיון להבריח 9 שעוני יוקרה בשווי 720 אלף ש"ח בנתב"ג/אתר רשמי, דוברות רשות המסים
סוכל ניסיון להבריח 9 שעוני יוקרה בשווי 720 אלף ש"ח בנתב"ג. דוברות רשות המסים, אתר רשמי
סוכל ניסיון להבריח 9 שעוני יוקרה בשווי 720 אלף ש"ח בנתב"ג/אתר רשמי, דוברות רשות המסים

ברשות המסים מדגישים כי נוסעים הנכנסים לארץ עם מוצרים שנרכשו בחו"ל שערכם הכולל עולה על 200 דולר, נדרשים להצהיר עליהם במסלול האדום במכס ולשלם מע"מ ולעתים גם מסים נוספים בהתאם לסוג המוצרים. במקרה הנ"ל, בגין שעוני היוקרה, היה על מזרחי לשלם מע"מ, והערכה היא כי המע"מ שהיה עליו לשלם מסתכם בכ-130 אלף שקלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully