לאחר סדרת מכות קשה שספג בשנה וחצי האחרונות, ארגון הטרור חיזבאללה מוצא את עצמו במצב קשה מבחינה צבאית, פוליטית וכלכלית. הארגון איבד אלפים ממחבליו, ניזוק במתקפות ישראליות והפסיד את תמיכתו ממספר בעלי ברית חשובים. אך במקום להתמקד בשדה הקרב, חיזבאללה מצא דרך חדשה להתאושש: רשת הרווחה הענפה שהקים במשך השנים - הכוללת בתי ספר, בתי חולים ופרויקטים חברתיים - הפכה לכלי מרכזי בשימור מעמדו וביסוס תמיכת הציבור בלבנון.
בתחקיר מעמיק שפורסם בעיתון הבריטי פייננשל טיימס, שהתבסס על ראיונות עם יותר מ-20 אנשים הקשורים לארגון הטרור, נחשפת דרך הפעולה החדשה של הארגון, שנועדה לא רק לסייע לנפגעי המלחמה אלא גם לשמור על נאמנות תומכיו.
"מערכת השיקום של חיזבאללה פועלת במלוא הקצב. בדרום המוכה, כל ארבעה או חמישה כפרים מוקצים לוועדה של כתריסר מהנדסים", אמר גורם מקומי בתחקיר. לפי הדיווח, ועדות אלו בדקו יותר מ-270 אלף בתים עד סוף ינואר. לאחר הערכות הנזק נאמר לתושבים לבוא ולאסוף את ההמחאות שלהם ולפדות אותן בסניף המקומי של המלווה למיקרו-מימון של חיזבאללה, אל-קרד אל-חסן, שיותר מ-30 מסניפיו נפגעו בתקיפות ישראליות.
בכך, חיזבאללה משתמש בכספי פיצויים וקבוצות ווטסאפ, בשביל להשיב את תומכיו ולתת את התחושה "שלא השאיר אף אחד מאחור". בפייננשל טיימס סקרו את ההודעות שנשלחו בקבוצות הווטסאפ על ידי חיזבאללה, בהן הודעות על איסוף הצ'קים: "שלום לכולם, אלו השמות של האנשים שהמחאות שלהם הגיעו, תוכלו לאסוף אותן ממחר בבוקר". בהמשך ההודעה יש גם מסר מגריע למי שלא ברשימה. "כדי שאף אחד לא יתלונן שהצ'ק שלו לא הגיע, מדובר רק בצ'קים שהגיע עד כה".
על פי הדיווחים, חיזבאללה חילק עד כה כ-400 מיליון דולר פיצויים לכ-140 אלף תושבים ברחבי לבנון. התושבים, שבתי מגוריהם נפגעו, מקבלים פיצוי בגובה של בין 12,000 ל-14,000 דולר, שמיועדים לכסות שנה של שכירות ולקניית רהיטים חדשים. חלקם אף קיבלו טיפולים רפואיים בחינם, כחלק מהמאמצים של הארגון לספק מענה לצרכי האוכלוסייה.
מענקים נפרדים וגבוהים יותר מועברים לאלפי המשפחות של המחבלים שנהרגו במהלך הלחימה בשירות חיזבאללה. בראיון עם אום חסן, אמו של אחד המחבלים ההרוגים, היא סיפרה כי הארגון "לא משאיר אף אחד מאחור". עם זאת, אום חסן לא חסכה בביקורת על הנהגת חיזבאללה, שלדבריה "התרחקה מהחזית, הסתאבה ונעשתה מלאה בבוגדים". פייננשל טיימס תיאר את המלחמה האחרונה כ"תבוסה הגדולה ביותר בהיסטוריה של הארגון".
כאמור, לא כל תושבי לבנון מרוצים מההסדרים שמספק הארגון. חיזבאללה, שנפגע כלכלית כתוצאה מהמלחמה ונעזר במקורותיו הפיננסיים המוגבלים, לא יכול לממן את כל הפיצויים שהיו רוצים רבים מהתושבים לקבל. אחמד, תושב בעלבכ, מספר כי למרות שדירתו נהרסה לחלוטין, הוא קיבל פיצוי של 2,500 דולר בלבד, סכום שלדבריו אינו משקף את הנזק האמיתי שנגרם שלדבריו עומד על 10,000 דולר. "הם שיחקו בי, קיבלתי סכום נמוך מאוד, וכולנו יודעים שהנזק הרבה יותר גבוה", אמר.
חיזבאללה מנסה להיעזר במערכת הפשוטה שלו כדי לספק את הפיצויים במהירות, בניגוד למערכת הממשלתית הלבנונית שמאופיינת לעיתים בקשיים ובבירוקרטיה מסורבלת. עם זאת, תלונות רבות על חוסר גמישות מצביעות על כך שהארגון לא מצליח לספק את כל הצרכים של תומכיו. חלק מהתושבים בלבנון טוענים שאלה הליכים "איטיים וקמצניים".
לפי הערכות הבנק העולמי, המלחמה גרמה לנזק פיזי בשווי 3.4 מיליארד דולר. בכל זאת, בחיזבאללה לא מתכוונים להיעלם, ופועלים לרצות את התושבים ואת התומכים. "מבחינה צבאית הם גמורים", אמר חוסיין חמאלדין, בכיר בעיירה סריפא הסמוכה לגבול. "הם זקוקים לזמן, אך יש להם מוסדות לעזור להם".