וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוד 100 מיליון שקל: הדרישה של עיריית חיפה מבתי הזיקוק

11.2.2025 / 7:35

החברה משלמת לעירייה 105 מיליון שקל בשנה. במקרה של פינוי המפעלים - הכסף יירד לטמיון. עיריות נוספות, כמו תל אביב-יפו, דורשות מהאזרחים תוספת רטרואקטיבית לארנונה

נפילת שבר מיירט ברחוב עבאס בחיפה/שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

עיריית חיפה דורשת מבתי הזיקוק תוספת לתשלומי הארנונה לשנת 2025 בסכום הנאמד ב־25 מיליון דולר (כ־90 מיליון שקל). כך הודיעה החברה בדוח ששוגר לבורסה. הדרישה נסמכת על שומות ארנונה מתוקנות שהתקבלו אתמול במשרדי החברה לשנת הכספים 2025.

השומות רלוונטיות למרבית השטחים במתחם בז"ן במפרץ חיפה. הסכום הגבוה, שהוא כפול ממה ששולם עד היום, מוסבר בין השאר בשינוי סיווג של הקרקע. דרישת התשלום בשומות המתוקנות היא תוספת לסך חיובי הארנונה השנתיים במתחם בזן.

השומות המתוקנות נערכו בהתאם למדידה לצורכי ארנונה, שנערכה מטעם עיריית חיפה. על פי הודעת בתי הזיקוק, "החברה לומדת את האמור בשומות המתוקנות ותעמוד על זכויותיה המשפטיות. מבחינה ראשונית החברה חולקת על השומות המתוקנות, וסבורה כי יש בידה טענות טובות להפחתה ניכרת של התוספת לחיובי הארנונה בשומות המתוקנות".

תשלומי הארנונה של בתי הזיקוק לעיריית חיפה נאמדים ב־105 מיליון שקל לשנה. תשלום זה מגיע לא רק לעיריית חיפה, אלא גם לרשויות מקומיות נוספות הפועלות בסביבת המפרץ. על פי ההערכות, השומות אינן סופיות, ותלויות בין השאר בעמדת משרד הפנים. אם הצדדים לא יגיעו להסדר מוסכם, נראה שהסוגיה תגיע בסופו של דבר - תוך 45 ימים - לפתחו של בית המשפט.

המפעלים הפטרוכימיים ובתי זיקוק, מפרץ חיפה,. יניב נדב, פלאש 90
המפעלים הפטרוכימיים ובתי זיקוק, מפרץ חיפה,/פלאש 90, יניב נדב

עיריית חיפה תומכת בעמדת יו"ר המועצה הכלכלית פרופ' אבי שמחון בדבר הצורך בפינוי בתי הזיקוק מאזור מפרץ חיפה עד שנת 2029. במקרה כזה לא ברור מה תהיה חלופת ההכנסות של העירייה, מה גם שפינוי מתחם בתי הזיקוק כרוך בבעיות של סיכון הביטחון האנרגטי של ישראל ובבעיות רגולטוריות נוספות.

ייתכן שדרישת התשלום של עיריית חיפה נועדה להכשיר את הקרקע למקרה שבית הזיקוק אכן יפונו.

בז"ן היא חברה ציבורית שמניותיה נסחרות בבורסה. סוגיית תשלומי הארנונה נוגעת לא רק לעסקים, אלא גם לאזרחים. עיריות רבות - ובהן עיריית תל אביב-יפו, צפת ונוספות - החליטו השנה להגדיל (בברכת משרד הפנים ומשרד האוצר) את תשלומי הארנונה באופן רטרואקטיבי.

ההחלטה עוררה כעס בקרב אזרחים, שנטל המס ממילא מכביד עליהם. הגדלת תשלומי הארנונה נועדה בין השאר לסייע לרשויות המקומיות בפיתוח פרויקטים ארציים בתחום התחבורה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully